Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ученици из Прокупља мајстори за славске колаче

rssBookmark and Share

Прокупље 31.10.2017. Јужна Србија Инфо

Ученици Пољопривредне школе “Радош Јовановић-Сеља” из Прокупља који се школују за пекаре учествовали су на Регионалном такмичењу “Пекарски дани” у Алексинцу.

Ученици из Прокупља мајстори за славске колаче

Учесници ове јединствене манифестације у Србији поред Прокупчана, били су и ученици 15 пољопривредних школа из Смедерева, Врања, Лесковца, Ниша, Зејечара и других општина  југоисточне Србије. Они су своје знање, вештину и идеје показали у прављењу славских колача.

"Прво овогодишње школско такмичење будућих пекара у потпуности је оправдало очекивања. Прокупачки средњошколци направили су неколико врста славских колача који су привукли пажња многих посетилаца", изјавила је професор прехрамбене групе предмета Пољопривредне школе, Татјана Ранђеловић и додала да је ово била прилика да се деца  друже, а професори размене искуства у раду.

Према њеним речима ради се о ученицима завршних разреда који својим примерним владањем, понашањем на часовима и односом према  професорима могу да буду пример другима, док су усвојеном  практичном вештином постали прави мајстори за прављење славских колача.

Своје знање стечено у учионици, кабинетима и пекарским радионицама, ученици Пољопривредне школе показаће и на Републичком такмичењу, које ће се наредног викенда одржати у Пироту.


#   Прокупље   Алексинац   школе   пекари   такмичење   Радош Јовановић Сеља ПШ   Школско такмичење   Пекарски дани
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима