Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Učenici iz Prokuplja majstori za slavske kolače

rssBookmark and Share

Prokuplje 31.10.2017. Južna Srbija Info

Učenici Poljoprivredne škole “Radoš Jovanović-Selja” iz Prokuplja koji se školuju za pekare učestvovali su na Regionalnom takmičenju “Pekarski dani” u Aleksincu.

Učenici iz Prokuplja majstori za slavske kolače

Učesnici ove jedinstvene manifestacije u Srbiji pored Prokupčana, bili su i učenici 15 poljoprivrednih škola iz Smedereva, Vranja, Leskovca, Niša, Zeječara i drugih opština  jugoistočne Srbije. Oni su svoje znanje, veštinu i ideje pokazali u pravljenju slavskih kolača.

"Prvo ovogodišnje školsko takmičenje budućih pekara u potpunosti je opravdalo očekivanja. Prokupački srednjoškolci napravili su nekoliko vrsta slavskih kolača koji su privukli pažnja mnogih posetilaca", izjavila je profesor prehrambene grupe predmeta Poljoprivredne škole, Tatjana Ranđelović i dodala da je ovo bila prilika da se deca  druže, a profesori razmene iskustva u radu.

Prema njenim rečima radi se o učenicima završnih razreda koji svojim primernim vladanjem, ponašanjem na časovima i odnosom prema  profesorima mogu da budu primer drugima, dok su usvojenom  praktičnom veštinom postali pravi majstori za pravljenje slavskih kolača.

Svoje znanje stečeno u učionici, kabinetima i pekarskim radionicama, učenici Poljoprivredne škole pokazaće i na Republičkom takmičenju, koje će se narednog vikenda održati u Pirotu.


#   Prokuplje   Aleksinac   škole   pekari   takmičenje   Radoš Jovanović Selja PŠ   Školsko takmičenje   Pekarski dani
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima