Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prolom Banja: Poljoprivredne škole Srbije na jednom mestu

rssBookmark and Share

Prokuplje 29.03.2017. Južna Srbija Info

Poljoprivredna škola “Radoš Jovanović Selja” iz Prokuplja bila je domaćin Zajednici poljoprivrednih škola Srbije koji su održani u Prolom Banji. Na ovim tradicionalnim susretima prisustvovalo je 130 profesora i stručnih saradnika iz 50 poljoprivrednih škola.

Foto: Opština Kuršumlija
Foto: Opština Kuršumlija

Predstavnici škola iz Subotice, Vršca, Futoga, Zrenjanina, Zaječara, Vranja, Leskovca, Surdulice, Aleksinca, Požarevca, Svilajnca i drugih gradova Srbije razmenili su mišljenja o dosadašnjem i planovima rada za naredni period.

- Na trodnevnim susretima zaposlenih u poljoprivrednim školama Srbije bilo je reči i o upisu u narednu školsku 2017/ 2018. godinu, realizaciji mnogih projekata za unapređenje i poboljšanje rada u školama i takmičenjima učenika u raznim oblastima, koji će se od 5. do 20. aprila održati u Rumi, Zrenjaninu i Požegi, izjavio je direktor prokupačke Poljoprivredne škole Nebojša Bjelić i istakao da je veliki doprinos u organizovanju i radu Zajednice škola dala većnica za prosvetu i sport Opštine Prokuplje Maja Ranđelović.

Na ovim susretima pokrenuta je i inicijativa za školovanje odraslih osoba koje rade u pojedinim poljoprivrednim granama bez adekvatne školske spreme. Tokom boravka u Toplici učesnici susreta obišli su Đavolju varoš i Topličke vinograde u Gojinovcu.

Komentara: 0


#   Prokuplje   Aleksinac   Prolom Banja   Poljoprivredna škola   Zemun   Maja Ranđelović   Vršac   susret   Radoš Jovanović Selja PŠ   Nebojša Bjelić
@


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}