Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Učenici prokupačke Poljoprivredne škole pokazali pekarske veštine na "Pekarskim danima" u Aleksincu

rssBookmark and Share

Prokuplje 23.10.2018. Južna Srbija Info

Učenici Poljoprivredne škole „Radoš Jovanović Selja“ učestvovali su na manifestaciji „Pekarski dani“, koja je od 17. do 19. oktobra održana u Aleksincu.

Učenici prokupačke Poljoprivredne škole pokazali pekarske veštine na "Pekarskim danima" u Aleksincu

Ovo je trinaesta po redu međunarodna manifestacija, koju pod pokroviteljstvom Opštine Aleksinac organizuje Poljoprivredna škola „Šumatovac“.

- Učenici naše škole koriste svaku priliku da prezentuju svoja znanja i veštine, a ovakva takmičenja su prilika da pokažu svoju kreativnost i nauče nove trendove pekarstva. Trudimo se da što češće učestvujemo na ovakvim manifestacijama, tako da smo i sami prošle godine organizovali „Pogačijadu“ u našoj školi, kazala je profesorka prehrambene grupe predmeta Slađana Radonjić.

U okviru takmičenja, jedan od zadataka bilo je pripremanje slavske trpeze, posebno slavskog kolača, koji su prokupački mladi pekari odradili samostalno, bez pomoći i sugestije profesora.

Pored prilike da odmere svoje umeće sa učenicima drugih prehrambenih škola, učenici su imali mogućnost da mnogo toga nauče od profesionalnih pekara, ali i da se druže sa vršnjacima i steknu nova prijateljstva.

Komentara: 0


#   Prokuplje   Aleksinac   Poljoprivredna škola   Radoš Jovanović Selja PŠ   Pekarski dani
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima