Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Из прокупачких села уклоњено 20 дивљих депонија

rssBookmark and Share

Прокупље 17.09.2022. Јужна Србија Инфо

У оквиру пројекта „Одлагање и уклањање нелегалног отпада 2022.“ вредног 2.378.700 динара, који је покренуло Министарство за заштиту животне средине Републике Србије на подручју Прокупља очишћено је и уклоњено 20 дивљих депонија, рекао је Дејан Тонић члан прокупачког Градског већа.

Из прокупачких села уклоњено 20 дивљих депонија

Према његовим речима Министарство за заштиту животне средине је учествовало са 1.982.250 динара, а Град Прокупље је уложио додатних 396.450 динара.

-Сугурно је да у сваком селу постоји по једна дивља депонија, а у некима их је и више, тако да их на нашем подручју сигурно има више од стотину, рекао је Дејан Тонић и нагласио да је Град Прокупље покренуо акцију уклањања тих депонија.

-Тако смо на предлог градоначелника Милана Аранђеловића на Градском Већу заузели став да перманентно, како то економска ситуација буде дозвољавала, кроз буџет, издвајамо средства за ове намене, као и да те депоније буду чишћене постепено, све док и последњу не уклонимо, казао је Тонић.

Он је подвукао, да је овај пројекат успешно реализован у сарадњи са прокупачким ЈКП „Хамеум“, као и да је у последња два месеца, током јула и августа из многих села на територији Прокупља уклоњено 149 тона отпада са 20 локација укупне површине 1345 м2 и на местима где су оне биле, постављене табле да је забрањено бацање смећа.

Такође је истакао да је у неким селима, као на пример у Ресинцу, након уклањања сметлишта на његовом месту већ постављени и контејнери.

Како је нагласио планирано је да се, у интересу мештана, у догледно време у сваком прокупачком селу поставе контејнери, како би се на цивилизован начин смеће отуда сакупљало, односило и складиштило и тако се решио велики проблем загађења животне средине.

Коментара: 0


#   Прокупље   дивља депонија   Хамеум ЈКП
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима