Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Iz prokupačkih sela uklonjeno 20 divljih deponija

rssBookmark and Share

Prokuplje 17.09.2022. Južna Srbija Info

U okviru projekta „Odlaganje i uklanjanje nelegalnog otpada 2022.“ vrednog 2.378.700 dinara, koji je pokrenulo Ministarstvo za zaštitu životne sredine Republike Srbije na području Prokuplja očišćeno je i uklonjeno 20 divljih deponija, rekao je Dejan Tonić član prokupačkog Gradskog veća.

Iz prokupačkih sela uklonjeno 20 divljih deponija

Prema njegovim rečima Ministarstvo za zaštitu životne sredine je učestvovalo sa 1.982.250 dinara, a Grad Prokuplje je uložio dodatnih 396.450 dinara.

-Sugurno je da u svakom selu postoji po jedna divlja deponija, a u nekima ih je i više, tako da ih na našem području sigurno ima više od stotinu, rekao je Dejan Tonić i naglasio da je Grad Prokuplje pokrenuo akciju uklanjanja tih deponija.

-Tako smo na predlog gradonačelnika Milana Aranđelovića na Gradskom Veću zauzeli stav da permanentno, kako to ekonomska situacija bude dozvoljavala, kroz budžet, izdvajamo sredstva za ove namene, kao i da te deponije budu čišćene postepeno, sve dok i poslednju ne uklonimo, kazao je Tonić.

On je podvukao, da je ovaj projekat uspešno realizovan u saradnji sa prokupačkim JKP „Hameum“, kao i da je u poslednja dva meseca, tokom jula i avgusta iz mnogih sela na teritoriji Prokuplja uklonjeno 149 tona otpada sa 20 lokacija ukupne površine 1345 m2 i na mestima gde su one bile, postavljene table da je zabranjeno bacanje smeća.

Takođe je istakao da je u nekim selima, kao na primer u Resincu, nakon uklanjanja smetlišta na njegovom mestu već postavljeni i kontejneri.

Kako je naglasio planirano je da se, u interesu meštana, u dogledno vreme u svakom prokupačkom selu postave kontejneri, kako bi se na civilizovan način smeće otuda sakupljalo, odnosilo i skladištilo i tako se rešio veliki problem zagađenja životne sredine.

Komentara: 0


#   Prokuplje   divlja deponija   Hameum JKP
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima