Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лесковац: Уместо да плате дуг смењују директора

rssBookmark and Share

Лесковац 11.05.2015. Блиц, Јужна Србија Инфо

Град Лесковац дугује 4.655.000 динара Дому ученика и студената на име услуга спремања 700 оброка дневно корисницима народне кухиње. Реч је о неплаћеним рачунима за осам месеци.

Дом ученика Лесковац, Фото: М. Ивановић
Дом ученика Лесковац, Фото: М. Ивановић

У исто време градоначелник Лесковца Горан Цветановић и начелник Јабланичког округа Божидар Стојиљковић су у писаном допису Министарству просвете затражили смену директора Дома Новице Илића (СПС), коме четворогодишњи мандат истиче марта идуће године.

Као један од разлога за смену наведено је то што чланови УО Дома нису прихватили извештај о раду директора, али у овом дому се верује да да је смена покренута зато што већи коалицони партнер, СНС, жели да удоми свој кадар, али и зато што је Илић тужио локалну самоуправи за дуг од два милиона динара. Илић је одбио да коментарише најновију ситуацију, а начелник Управе за финансије Лесковца Далибором Тричковићем каже да су дуговања мања од оних које наводе у дому.

- Према нашој евиденцији, закључно с мартом ове године, град дугује 3.008.000 динара и тај дуг ће бити плаћен. Од 19. јануара до 17. фебруара Дому је за услуге припремања хране плаћено 3.752.000 динара - објашњава Тричковић.


#   Лесковац   Горан Цветановић   смена   дугови   финансије   Дом ученика   Далибор Тричковић   Извештај о раду   Божидар Стојиљковић   Новица Илић
@CvetanovicG @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима