Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Leskovac: Umesto da plate dug smenjuju direktora

rssBookmark and Share

Leskovac 11.05.2015. Blic, Južna Srbija Info

Grad Leskovac duguje 4.655.000 dinara Domu učenika i studenata na ime usluga spremanja 700 obroka dnevno korisnicima narodne kuhinje. Reč je o neplaćenim računima za osam meseci.

Dom učenika Leskovac, Foto: M. Ivanović
Dom učenika Leskovac, Foto: M. Ivanović

U isto vreme gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i načelnik Jablaničkog okruga Božidar Stojiljković su u pisanom dopisu Ministarstvu prosvete zatražili smenu direktora Doma Novice Ilića (SPS), kome četvorogodišnji mandat ističe marta iduće godine.

Kao jedan od razloga za smenu navedeno je to što članovi UO Doma nisu prihvatili izveštaj o radu direktora, ali u ovom domu se veruje da da je smena pokrenuta zato što veći koaliconi partner, SNS, želi da udomi svoj kadar, ali i zato što je Ilić tužio lokalnu samoupravi za dug od dva miliona dinara. Ilić je odbio da komentariše najnoviju situaciju, a načelnik Uprave za finansije Leskovca Daliborom Tričkovićem kaže da su dugovanja manja od onih koje navode u domu.

- Prema našoj evidenciji, zaključno s martom ove godine, grad duguje 3.008.000 dinara i taj dug će biti plaćen. Od 19. januara do 17. februara Domu je za usluge pripremanja hrane plaćeno 3.752.000 dinara - objašnjava Tričković.


#   Leskovac   Goran Cvetanović   smena   dugovi   finansije   Dom učenika   Dalibor Tričković   Izveštaj o radu   Božidar Stojiljković   Novica Ilić
@CvetanovicG @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima