Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Лолини извиђачи" и гости из девет градова

rssBookmark and Share

Ниш 10.06.2019. Јужна Србија Инфо

Од 7. до 9. јуна, 40. пут по реду, је одржана традиционална акција Извиђачко-оријентациони вишебој „ЛОЛА“ у Извиђачком центру Церје надомак Ниша.

"Лолини извиђачи" и гости из девет градова

ИОВ „ЛОЛА“ су овог викенда посетили извиђачи из 13 одреда, односно девет градова – Бановића, Зенице, Приједора, Брода, Новог Пазара, Шапца, Беле Паланке, Велике Плане и Ниша. Сви они, у оквиру 31 екипе, такмичили су се у категоријама млађих и старијих извиђача и планинки. Такмичарске дисциплине обухватају оријентацију, сигнализацију, прву помоћ, топографију...

Победник у категорији млађих извиђача је екипа Прстенорепи лемури из ОИ „Ђука Динић“ из Ниша, која је имала најбољу Скицу контролне станице. Најбоље урађен Извештај пређеног дела пута и Скице дела пређеног пута имала је екипа млађих планинки Санџачки вукови 2 из ОИ „Санџак“ из Новог Пазара. Екипа Санџачки вукови из истог одреда била је најбоља у категорији старијих планинки. У категорији старијих извиђача победила је екипа Мамути из ОИ „Јосиф Панчић“ из Ниша, који су имали најбољи Извештај дела пређеног пута и Скицу дела пређеног пута у старијој категорији. Пехар за генерални пласман понео је ОИ „Ђука Динић“ из Ниша, чија је екипа Тетреби нацртала најбољи Кроки контролне станице.

Током лета ће чланови нашег одреда посетити Извиђачки центар Столив, у којем ће кроз различите тематски обликоване активности провести извиђачку смену на мору. Више информација о овој и предстојећим активностима можете наћи на сајту lola.org.rs као и на Фејсбук и Инстаграм страницама одреда.

 

Коментара: 0


#   Ниш   извиђачи   Церје   ОИ Лола (извиђачи)
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима