Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лолин „Судар времена“ у извиђачком кампу "Церје"

rssBookmark and Share

Ниш 07.05.2019. Јужна Србија Инфо

Од 3. априла до 4. маја у Извиђачком центру „Церје“ догодио се „Судар времена“. Активност је организовао ОИ „Лола“ у садарадњи са ОИ „Јосиф Панчић“ и ОИ „Мија Станимировић“.

Лолин „Судар времена“ у извиђачком кампу "Церје"

Више од сто извиђача провело је првомајске празнике на бивку у близини Ниша, распоређени у једанаест водова, невезано од одреда из којег долазе. Сваки дан имао је за тему доба кроз која су водови пролазили представљајући различите цивилизације.

Тако су поред старог, средњег и новог века обрадили и савремено доба. Све извиђачке активности, као и игрице и културно-забавни програм, рађени су кроз хронолошки симболички оквир. Учесници бивка обновили су технике шифрованих писама, подизања ватришта, шаторизације, провежбали морзе и сигнализацију заставицама.

Бивак је редовна пролећна извиђачка активност ОИ „Лола“, а са доласком лета припемамо се и за традиционални Извиђачко-оријентациони вишебој „Лола“, који ће се ове године одржати 40. пут. ИОВ „Лола“ окупља велики број изивђача из целе Србије, али и из Босне и Херцеговине и Хрватске.

 

Коментара: 0


#   Ниш   извиђачи   Церје   ОИ Лола (извиђачи)   Бивак
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима