Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Lolin „Sudar vremena“ u izviđačkom kampu "Cerje"

rssBookmark and Share

Niš 07.05.2019. Južna Srbija Info

Od 3. aprila do 4. maja u Izviđačkom centru „Cerje“ dogodio se „Sudar vremena“. Aktivnost je organizovao OI „Lola“ u sadaradnji sa OI „Josif Pančić“ i OI „Mija Stanimirović“.

Lolin „Sudar vremena“ u izviđačkom kampu "Cerje"

Više od sto izviđača provelo je prvomajske praznike na bivku u blizini Niša, raspoređeni u jedanaest vodova, nevezano od odreda iz kojeg dolaze. Svaki dan imao je za temu doba kroz koja su vodovi prolazili predstavljajući različite civilizacije.

Tako su pored starog, srednjeg i novog veka obradili i savremeno doba. Sve izviđačke aktivnosti, kao i igrice i kulturno-zabavni program, rađeni su kroz hronološki simbolički okvir. Učesnici bivka obnovili su tehnike šifrovanih pisama, podizanja vatrišta, šatorizacije, provežbali morze i signalizaciju zastavicama.

Bivak je redovna prolećna izviđačka aktivnost OI „Lola“, a sa dolaskom leta pripemamo se i za tradicionalni Izviđačko-orijentacioni višeboj „Lola“, koji će se ove godine održati 40. put. IOV „Lola“ okuplja veliki broj izivđača iz cele Srbije, ali i iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

 

Komentara: 0


#   Niš   izviđači   Cerje   OI Lola (izviđači)   Bivak
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima