Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Мање аутомобила - више простора за децу: Недеља урбане мобилности

rssBookmark and Share

Ниш 17.09.2022. Јужна Србија Инфо

Поред парка на Синђелићевом тргу, испред Дечје библиотеке где је обезбеђен сигурнији прилаз, малишани и уметници су цртежима преносили поруке поводом одржавања Недеља урбане мобилности.

Фото: Град Ниш
Фото: Град Ниш

Европска Недеља урбане мобилности у Нишу, којом се грађани позивају да своје аутомобиле замене другим видовима одрживе мобилности, обележава се до 22. септембра.

Главни градски урбаниста Тања Обрадовић рекла је да је циљ Недеље урбане мобилности допринос здрављу грађана и заштити животне средине.

На појединим локацијама у граду биће склоњени аутомобили које ће заменити различите активности којим се промовишу здрави стилови понашања, напоменула је она.

Са појединих места аутомобили ће бити трајно уклоњени и припашће деци за игру или ће бити постављени држачи где ће грађани моћи да оставе свој бицикл.

Недеља урбане мобилности завршава се 22. септембра у улици Вожда Карађорђа која ће бити уступљена спортистима и уметницима.

Заједно са Градом ЕУ инфо кутак учествује у обележавању европске недеље мобилности која се спроводи од 2002. године на иницијативу Европске комисије, промовише немоторизоване видове превоза и ослобађање ужих градских језгара за пешаке и бициклисте, рекла је менаџерка ЕУ Инфо кутка Ниш Данијела Вучић.


#   Ниш   Дан без аутомобила   Заштита животне средине   Недеља урбане мобилности
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима