Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

МБОТ роботићи као донација ротаријанаца за ученике ОШ "Цар Константин"

rssBookmark and Share

Ниш 03.12.2021. Јужна Србија Инфо

Ротари клуб Ниш Медијана је још једном узео учешће у акцији ДОНАЦИЈА 500 МБОТ РОБОТИЋА ЗА 100 ШКОЛА.

Илустрација
Илустрација

Наиме ротаријанци Србије уз велику помоћ УСАИД и Ротари Фондације обезбедили су 76.185$ за набавку 500 мБот роботића за 100 основних школа у Србији. Носилац пројекта је Ротари клуб Сента а инострани партнер Ротари клуб Савана из Дистрикта 6920 УСА. Пројекат су финансијски помогли и велики број  клубова из УСА, Мађарске и Србије. Ово је још један од пројеката који ротаријанци из Србије реализују на основу потписаног Меморандума "За лепшу школу" са Министарством просвете,науке и технолошког развоја Републике Србије са основном идејом да се побољша дигитална писменост наших дјака.
Из Ниша мБот роботиће добиће Ош Цар Константин Ниш и ОШ "Топлички хероји", Житорађа.

Код сваке донације ротаријанаца ове врсте обавезна је и едукација. Зато смо са нашим пријатељима из Фондације Б92 планирали семинаре у Београду, Сенти, Крагујевцу, Нишу, Сремској Митровици и Зрењанину на којима це бити присутни и наставници информатике из суседних градова.

Дана 6.12.2021 у 12 сати организујемо семинар у сали Народног универзитета у Нишу, адреса је Трг Краља Милана 8 за 12 школа из Ниша, Лесковца, Врања, Пирота, Бора и Крушевца.Предавач це бити Небојша Глишић из Фонда Б92-наш партнер у овом пројекту. 

Покровитељ  семинара је Град Ниш и градоначелница Драгана Сотировски

 


#   Ниш   Драгана Сотировски   Трг краља Милана   Цар Константин ОШ   Ротари клуб   МБОТ робот
#GradonacelnicaN @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима