Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Град поправља фонтану која је оштећена приликом скупа олдтајмера, градске општине деле трошакове

rssBookmark and Share

Ниш 13.06.2022. Ј. Младеновић Нишке вести, Јужна Србија Инфо

Олдтајмери који су крајем маја били изложени на Тргу краља Милана прелазили су преко млазница нишке фонтане и на тај начин их оштетили. Иако нека Удружења олдтајмера негирају и кривицу пребацују на друга Удружења , каже градоначелница, Град ће ипак поправити фонтану јер је то њихова обавеза.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

На недавној седници Већа, градоначелница је упитала и ко ће сносити трошкове и одговорност за оштећену фонтану и најавила да разматрају да ли ће полицији поднети пријаву.

„Када смо показали снимак шта се дешавало тог викенда тог на градском Тргу, схватили смо да ипак неки људи немају одговорност, односно свест да су на градском Тргу, да је фонтана релативно скроро завршена. Сада су кренула поједина Удружења олдтајмера да се јављају и да једноставно кажу, не нисмо ми, него је то и то Удружење. Како год било, наша обавеза јесте да поправимо фонтану. Знате колико пута апелујемо као Град на суграђане да будемо толико свесни да чувамо све шта имамо, не само фонтане, већ и чесме. Верујте, ја се стидим кад знам колико фонтана и чесама не ради, посебно када је напољу 40 степени.

Сотировски додаје да је Град дао налог НишСтану да се све чесме поправе и да то буде фактурисано.

„Тај трошак ћемо одбити од трансфера свакој градској општини у зависности колико чесама на тој територији има. Њима је поверено да се брину о чесмама, да подстављају подземне контејнере и да се брину о атарским путевима. Ако то градске општине раде, ја се питам шта раде? Ја се као градоначелник не љутим на општине, нити на суграђане, далеко од тога. Ако знамо шта су нам обавезе, морамо да знамо шта нам је и договорност. Свако уради део онога за шта је надлежан, верујем да ћемо као Град да будемо много напреднији“, казала је.


#   Ниш   Драгана Сотировски   Трг краља Милана   фонтана   градске општине
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима