Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

MBOT robotići kao donacija rotarijanaca za učenike OŠ "Car Konstantin"

rssBookmark and Share

Niš 03.12.2021. Južna Srbija Info

Rotari klub Niš Medijana je još jednom uzeo učešće u akciji DONACIJA 500 MBOT ROBOTIĆA ZA 100 ŠKOLA.

Ilustracija
Ilustracija

Naime rotarijanci Srbije uz veliku pomoć USAID i Rotari Fondacije obezbedili su 76.185$ za nabavku 500 mBot robotića za 100 osnovnih škola u Srbiji. Nosilac projekta je Rotari klub Senta a inostrani partner Rotari klub Savana iz Distrikta 6920 USA. Projekat su finansijski pomogli i veliki broj  klubova iz USA, Mađarske i Srbije. Ovo je još jedan od projekata koji rotarijanci iz Srbije realizuju na osnovu potpisanog Memoranduma "Za lepšu školu" sa Ministarstvom prosvete,nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije sa osnovnom idejom da se poboljša digitalna pismenost naših djaka.
Iz Niša mBot robotiće dobiće Oš Car Konstantin Niš i OŠ "Toplički heroji", Žitorađa.

Kod svake donacije rotarijanaca ove vrste obavezna je i edukacija. Zato smo sa našim prijateljima iz Fondacije B92 planirali seminare u Beogradu, Senti, Kragujevcu, Nišu, Sremskoj Mitrovici i Zrenjaninu na kojima ce biti prisutni i nastavnici informatike iz susednih gradova.

Dana 6.12.2021 u 12 sati organizujemo seminar u sali Narodnog univerziteta u Nišu, adresa je Trg Kralja Milana 8 za 12 škola iz Niša, Leskovca, Vranja, Pirota, Bora i Kruševca.Predavač ce biti Nebojša Glišić iz Fonda B92-naš partner u ovom projektu. 

Pokrovitelj  seminara je Grad Niš i gradonačelnica Dragana Sotirovski

 

Komentara: 0


#   Niš   Dragana Sotirovski   Car Konstantin OŠ   Rotari klub   MBOT robot
#GradonacelnicaN @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima