Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Мештани Власова недељу дана држе у блокади пут кроз село

rssBookmark and Share

Прокупље 09.09.2015. Топличке вести, Јужна Србија Инфо

Мештани села Власова на Радан Планини већ седам дана држе у блокади пут кроз своје село не дозвољавајући да пролазе камиони натоварени дрвима јер им уништавају пут.

Мештани Власова недељу дана држе у блокади пут кроз село

Председник Месне заједнице Јаков Ковачевић каже да је рампа била последњи али и једини начин да се изборе са својим проблемима јер досадашње молбе нису уродиле плодом.

-Нама је пут према Пролом бањи живот. Тим путем идемо код лекара, по намирнице… Тим путем нам долазе деца да нас обиђу. Годинама имамо проблеме са камионџијама који возе дрва са Радана. Кад је суво и некако, али они возе и кад падне киша, па нам толико упропасте пут да не можемо да прођемо ни тракторима - појашњава Ковачевић и додаје да су се много пута жалили „Србијашумама“ и тражили да ако већ зарађују експлоатишући шуме, треба да одржавају и пут.

Кад је догорело до ноката мештани су одлучили да преузму ствар у своје руке. Обавестили су председника општине Прокупље, полицију и „Србијашуме“ да не могу више да гледају како им камиони уништавају везу са светом. Јасно су им ставили до знања да то више неће да толеришу.

Ковачевић каже да је у село дошао председник општине Прокупље Мирољуб Пауновић и казао да ће контактирати дирекцију ЈП „Србијашуме“ у Београду и покушати да реши проблем. Мештани више нису могли да чекају јер су сами на неколико места поправили пут да могу да пролазе макар тракторима, па су постовили рампу.

- Прво смо из правца Пролом бање поставили велику таблу на којој пише да је забрањен пролаз камионима. Затим смо испред села поставили велику рампу на висини од 2,5 метра испод које могу да пролазе аутомобили, џипови и трактори али не могу камиони-каже Ковачевић.

Прошло је већ седам дана од почетка блокаде. Камиона више нема али ни надлежних да нађу решење. Ковачевић каже да рампа остаје све док се  „Србијашуме“ не обавежу да одржавају пут или да престану са експлоатацијом шума у овом крају, па онда неби било ни камиона.

Коментара: 0


#   Прокупље   Пролом Бања   саобраћај   блокада   председник општине   Србијашуме   Мирољуб Пауновић   Власово село   Јаков Ковачевић   месне заједнице
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима