Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Млада из Албаније стигла за 1.500 евра – па побегла

rssBookmark and Share

Прокупље 08.12.2017.

Основно тужилаштво у Прокупљу упутило је захтев Тужилаштву у Албанији да им помогне у случају преваре младе, која је само неколико сати провела код младожење.

Млада из Албаније стигла за 1.500 евра – па побегла

Како пише prokupljenadlanu.rs, сумња се да је група која посредује у склапању бракова са Албанкама обавила превару, јер су од потенцијалног младожење који је из Прокупља узели 1.500 евра, а девојка која је требало да се уда, после пар сати у кући младожење је побегла.

“Идентификована су лица која се сумњиче за ово кривично дело и поступак водимо у сарадњи са Тужилаштвом у Албанији“, потрвдио је портпарол Основног тужилаштва у Прокупљу Боро Зечевић.

Он није хтео, због интереса истраге која се води, да говори о идентитету лица и детаљима, али је портал сазнао да је Прокупчанин преко албанске агенције коју води жена успео да дође до младе. Иако се све завршава телефоном, платио је 1. 500 евра да му доведу жену за брак. Она се у пратњи женске особе која води ту агенцију појавила у Прокупљу и са њом је био мушкарац који је младожењи представљен као ујак.

Млада је остала у кући младожење неколико сати и онда се током ноћи искрала. Како ју је узалудно тражио неколико дана, схватио је да су га преварили и обратио се истражним органима.

“Чак нису имали ни прву брачну ноћ, а поред новца који је дао Агенцији за посредовање, платио је и трошкове пута за целу дружину. У Прокупљу и околини сигурно још има сличних случајева, али их нико не пријављује, најчешће због срамоте. И у Куршумлији је недавно забележена слична ситуација, а младожења је остао кратак за 1.000 евра“, каже извор.

Ако албанско Тужилаштво изађе у сусрет и докаже се превара, казна није занемарљива.

Последњих година, посебно у планинским и сеоским срединама, младе из Албаније су хит и има десетина примера из прокупачке и куршумлисјке општине бракова који су склопљени на овај начин.

Коментара: 0


#   Прокупље   брак   Основно јавно тужилаштво   млада   Албанија   кривично дело
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима