Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Mlada iz Albanije stigla za 1.500 evra – pa pobegla

rssBookmark and Share

Prokuplje 08.12.2017.

Osnovno tužilaštvo u Prokuplju uputilo je zahtev Tužilaštvu u Albaniji da im pomogne u slučaju prevare mlade, koja je samo nekoliko sati provela kod mladoženje.

Mlada iz Albanije stigla za 1.500 evra – pa pobegla

Kako piše prokupljenadlanu.rs, sumnja se da je grupa koja posreduje u sklapanju brakova sa Albankama obavila prevaru, jer su od potencijalnog mladoženje koji je iz Prokuplja uzeli 1.500 evra, a devojka koja je trebalo da se uda, posle par sati u kući mladoženje je pobegla.

“Identifikovana su lica koja se sumnjiče za ovo krivično delo i postupak vodimo u saradnji sa Tužilaštvom u Albaniji“, potrvdio je portparol Osnovnog tužilaštva u Prokuplju Boro Zečević.

On nije hteo, zbog interesa istrage koja se vodi, da govori o identitetu lica i detaljima, ali je portal saznao da je Prokupčanin preko albanske agencije koju vodi žena uspeo da dođe do mlade. Iako se sve završava telefonom, platio je 1. 500 evra da mu dovedu ženu za brak. Ona se u pratnji ženske osobe koja vodi tu agenciju pojavila u Prokuplju i sa njom je bio muškarac koji je mladoženji predstavljen kao ujak.

Mlada je ostala u kući mladoženje nekoliko sati i onda se tokom noći iskrala. Kako ju je uzaludno tražio nekoliko dana, shvatio je da su ga prevarili i obratio se istražnim organima.

“Čak nisu imali ni prvu bračnu noć, a pored novca koji je dao Agenciji za posredovanje, platio je i troškove puta za celu družinu. U Prokuplju i okolini sigurno još ima sličnih slučajeva, ali ih niko ne prijavljuje, najčešće zbog sramote. I u Kuršumliji je nedavno zabeležena slična situacija, a mladoženja je ostao kratak za 1.000 evra“, kaže izvor.

Ako albansko Tužilaštvo izađe u susret i dokaže se prevara, kazna nije zanemarljiva.

Poslednjih godina, posebno u planinskim i seoskim sredinama, mlade iz Albanije su hit i ima desetina primera iz prokupačke i kuršumlisjke opštine brakova koji su sklopljeni na ovaj način.

Komentara: 0


#   Prokuplje   brak   Osnovno javno tužilaštvo   mlada   Albanija   krivično delo
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima