Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Млади Новопазарци у посети Медијани

rssBookmark and Share

Медијана градска општина 25.10.2017. Јужна Србија Инфо

Сарадњу Града Новог Пазара и Градске општине Медијана треба подићи на виши ниво од оне коју имају канцеларије за младе, речено је између осталог приликом посете делегације овог града највећој нишкој општини.

Млади Новопазарци у посети Медијани

Помоћник градоначелника Новог Пазара Емир Ашћерић захвалио је на пријему организованом за представнике његовог града, представнике ОЕБС-а, Канцеларије за младе и Савета за младе Новог Пазара. Он је позвао на размену искустава и разговоре не само у области омладинског активизма, већ и на нивоу руководстава локалних самоуправа. У име општине Медијана госте је поздравио члан Већа Игор Тодоровић, нагласивши значај размене искустава у различитим областима. Тодоровић се интересовао за рад новопазараске Канцеларије за младе која послује као јавно предузеће и могућности примене сличног модела у Нишу.

Састанку су у име Новог Пазара присуствовали и представници мисије ОЕБС-а, Националне канцеларије и новопазарске Канцеларије за младе, Сталне конференције градова и општина и бројни чланови Савета за младе овог града. Домаћини су им били координатори Канцеларије за младе Градске општине Медијана и Савета за младе Града Ниша. После формалног говора и представљања уследили су радни разговори у циљу ближег упознавања и сагледавања нових могућности за сарадњу.

Иначе, Градска општина Медијана и Град Нови Пазар већ имају успостављене контакте на нивоу локалних самоуправа, али је жеља да они буду ближи и конкретнији зарад квалитетнијег живота грађана.

Коментара: 0


#   млади   Медијана градска општина   Канцеларија за младе   Нови Пазар   градске општине   Градска општина
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима