Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

На Међународни дан особа са инвалидитетом ПОНС најављује мапирање установа и објеката - њихову приступачност

rssBookmark and Share

Ниш 03.12.2020. Јужна Србија Инфо

3. децембра 2020. године, традиционално се обележава Међународни дан особа са инвалидитетом. Тема овогодишњег обележавања је “Боља изградња: Према пост Ковид свету који укључује особе са инвалидитетом, који је приступачан и одржив”.

На Међународни дан особа са инвалидитетом ПОНС најављује мапирање установа и објеката - њихову приступачност

Фондација ПОНС, овим поводом, најављује спровођење мапирања приступачности туристичког потенцијала Града Ниша које ће обухватити јавне установе, туристичке и гастрономске садржаје, установе културе, паркове, аутобуске и железничке станице и споменике културе. Резултати мапирања ће бити објављени у формату отворених података и биће доступни за осмишљавање иновативних решења уз помоћ нових технологија које могу бити од значаја за особе са инвалидитетом. Овим активностима биће пружена подршка Граду Нишу у промоцији туристичког потенцијала, као и подршка свим људима са инвалидитетом у свету који намеравају да посете Ниш.

Коришћењем података који ће бити креирани, моћи ће да се стекне јасан преглед, које садржаје особе са инвалидитетом могу да користе у нашем граду али и које садржаје у будућности треба учинити приступачним.

"Мапирање ћемо обавити као једну од активности на пројекту “Фонд за експерименте у градовима”, који у Србији уз подршку Словачког Министарства финансија спроводи Програм Уједињених нација за развој (УНДП).

Циљ пројекта је да обухвати и разуме потребе и проблеме грађана у Нишу и да се заједнички осмисле и спроведу активности које ц́е довести до бољег квалитета живота кроз побољшану доступност градских услуга и климатски паметну урбану мобилност, са посебним нагласком на повећању партиципативног учешћа особа са физичким инвалидитетом",кажу у ПОНС-у.

Коментара: 0


#   Ниш   Особе са инвалидитетом   рампа за инвалиде   Међународни дан особа са инвалидитетом   ПОНС Фондација
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима