Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Na Međunarodni dan osoba sa invaliditetom PONS najavljuje mapiranje ustanova i objekata - njihovu pristupačnost

rssBookmark and Share

Niš 03.12.2020. Južna Srbija Info

3. decembra 2020. godine, tradicionalno se obeležava Međunarodni dan osoba sa invaliditetom. Tema ovogodišnjeg obeležavanja je “Bolja izgradnja: Prema post Kovid svetu koji uključuje osobe sa invaliditetom, koji je pristupačan i održiv”.

Na Međunarodni dan osoba sa invaliditetom PONS najavljuje mapiranje ustanova i objekata - njihovu pristupačnost

Fondacija PONS, ovim povodom, najavljuje sprovođenje mapiranja pristupačnosti turističkog potencijala Grada Niša koje će obuhvatiti javne ustanove, turističke i gastronomske sadržaje, ustanove kulture, parkove, autobuske i železničke stanice i spomenike kulture. Rezultati mapiranja će biti objavljeni u formatu otvorenih podataka i biće dostupni za osmišljavanje inovativnih rešenja uz pomoć novih tehnologija koje mogu biti od značaja za osobe sa invaliditetom. Ovim aktivnostima biće pružena podrška Gradu Nišu u promociji turističkog potencijala, kao i podrška svim ljudima sa invaliditetom u svetu koji nameravaju da posete Niš.

Korišćenjem podataka koji će biti kreirani, moći će da se stekne jasan pregled, koje sadržaje osobe sa invaliditetom mogu da koriste u našem gradu ali i koje sadržaje u budućnosti treba učiniti pristupačnim.

"Mapiranje ćemo obaviti kao jednu od aktivnosti na projektu “Fond za eksperimente u gradovima”, koji u Srbiji uz podršku Slovačkog Ministarstva finansija sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Cilj projekta je da obuhvati i razume potrebe i probleme građana u Nišu i da se zajednički osmisle i sprovedu aktivnosti koje će dovesti do boljeg kvaliteta života kroz poboljšanu dostupnost gradskih usluga i klimatski pametnu urbanu mobilnost, sa posebnim naglaskom na povećanju participativnog učešća osoba sa fizičkim invaliditetom",kažu u PONS-u.

Komentara: 0


#   Niš   Osobe sa invaliditetom   rampa za invalide   Međunarodni dan osoba sa invaliditetom   PONS Fondacija
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima