Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Највећа градска општина помогла путовање талентоване ученице на Олимпијаду у роботици

rssBookmark and Share

Ниш 01.11.2019. Јужна Србија Инфо

Градска општина Медијана помогла је одлазак талентоване ученице Јелене Здравковић на Олимпијаду у роботици, одржаној у Дубаију од 24. до 27. октобра. Општина је изашла у сусрет колико је могла, каже председник Градске општине Медијана Небојша Коцић.

Највећа градска општина помогла путовање талентоване ученице на Олимпијаду у роботици

- Пружање подршке талентованим ученицима један је од приоритета у раду општине.Та пракса ће бити настављена, јер су млади и образовани људи будућност Србије. Охрабрујући их и помажући желимо да им кажемо да треба да остану у земљи – каже Коцић. 

Јелена Здравковић је ученица ЕТШ „Мија Станимировић“. Каже да је тим из Србије  освојио 167. место од 192 учесника и да је био један од 10 женских тимова на такмичењу.

- Општини Медијанa сам захвална јер су ми помогли око путовања за Београд како бих била са остатком тима на припремама. Помоћ околине је јако битна за једно овакво такмичење и захвална сам, јер се општина одазвала позиву – каже Јелена, за коју је пре путовања приређен и пријем у Градској општини Медијана. Она додаје да је екипа ипак задовољна успехом, јер је „српски“ робот  испунио задатак, али да овога пута срећа није баш била на страни тима из Србије.

 

Коментара: 0


#   Ниш   Медијана градска општина   Дубаи   Небојша Коцић   роботика   Јелена Здравковић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима