Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Najveća gradska opština pomogla putovanje talentovane učenice na Olimpijadu u robotici

rssBookmark and Share

Niš 01.11.2019. Južna Srbija Info

Gradska opština Medijana pomogla je odlazak talentovane učenice Jelene Zdravković na Olimpijadu u robotici, održanoj u Dubaiju od 24. do 27. oktobra. Opština je izašla u susret koliko je mogla, kaže predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić.

Najveća gradska opština pomogla putovanje talentovane učenice na Olimpijadu u robotici

- Pružanje podrške talentovanim učenicima jedan je od prioriteta u radu opštine.Ta praksa će biti nastavljena, jer su mladi i obrazovani ljudi budućnost Srbije. Ohrabrujući ih i pomažući želimo da im kažemo da treba da ostanu u zemlji – kaže Kocić. 

Jelena Zdravković je učenica ETŠ „Mija Stanimirović“. Kaže da je tim iz Srbije  osvojio 167. mesto od 192 učesnika i da je bio jedan od 10 ženskih timova na takmičenju.

- Opštini Medijana sam zahvalna jer su mi pomogli oko putovanja za Beograd kako bih bila sa ostatkom tima na pripremama. Pomoć okoline je jako bitna za jedno ovakvo takmičenje i zahvalna sam, jer se opština odazvala pozivu – kaže Jelena, za koju je pre putovanja priređen i prijem u Gradskoj opštini Medijana. Ona dodaje da je ekipa ipak zadovoljna uspehom, jer je „srpski“ robot  ispunio zadatak, ali da ovoga puta sreća nije baš bila na strani tima iz Srbije.

 

Komentara: 0


#   Niš   Medijana gradska opština   Dubai   Nebojša Kocić   robotika   Jelena Zdravković
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima