Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Наставља се услуга „Лични пратилац детета“ у Прокупљу

rssBookmark and Share

Прокупље 01.03.2023. Јужна Србија Инфо

Удружење „Инклузија данас“ наставља да спроводи услугу социјалне заштите „Лични пратилац детета“, коју већ четири године заредом финансира Град Прокупље. Како је рекао председник Удружења „Инклузија данас“ Ивица Крстовић, број прималаца ове услуге повећан је у односу на претходну годину, тако да је сада њоме обухваћено четрнаесторо деце свих узраста.

Наставља се услуга „Лични пратилац детета“ у Прокупљу

Удружење „Инклузија данас“ је током протекле године пружало ову услугу за шесторо деце, а ове године још осам породица је остварило право на овај вид социјалне заштите. Циљ је да се деци којима је потребан лични пратилац, као и њиховим родитељима олакшају свакодневне активности и пружи стручна помоћ, каже Крстовић и додаје да су пружаоци ове услуге лица која су завршила акредитовани програм и добила сертификат Републичког завода за социјалну заштиту. Како истиче, услугу спроводи 14 личних пратилаца у чијем тиму је педагог са лиценцом Коморе социјалне заштите. Крстовић наводи да је услуга намењена  деци свих узраста, од најмлађих до средњошколаца. Услугом је обухваћено петоро деце предшколског узраста, осморо похађа основну школу и један је средњошколац.

Лични пратилац детета је свакодневно уз корисника и поред помоћи у кретању, помаже му у комуникацији и социјализацији, као и у другим активностима. Правилником за пружање ове услуге јасно су дефинисани послови које лични пратилац обавља.

Удружење „Инклузија данас“ позива грађане којима је потребна ова услуга социјалне заштите да искористе подршку коју им пружа Град Прокупље, како би унапредили квалитет живота и своје деце и целе породице. Потребно је да породице које имају децу којима је потребан лични пратилац, поднесу захтев интерресорној комисији у Градској управи Прокупље, како би остварили право на услугу „Лични пратилац детета“. Услуга је потпуно бесплатна за све кориснике.


#   Прокупље   персонални асистент   инклузија   лични пратилац   Удружење Инклузија данас ПК
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима