Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nastavlja se usluga „Lični pratilac deteta“ u Prokuplju

rssBookmark and Share

Prokuplje 01.03.2023. Južna Srbija Info

Udruženje „Inkluzija danas“ nastavlja da sprovodi uslugu socijalne zaštite „Lični pratilac deteta“, koju već četiri godine zaredom finansira Grad Prokuplje. Kako je rekao predsednik Udruženja „Inkluzija danas“ Ivica Krstović, broj primalaca ove usluge povećan je u odnosu na prethodnu godinu, tako da je sada njome obuhvaćeno četrnaestoro dece svih uzrasta.

Nastavlja se usluga „Lični pratilac deteta“ u Prokuplju

Udruženje „Inkluzija danas“ je tokom protekle godine pružalo ovu uslugu za šestoro dece, a ove godine još osam porodica je ostvarilo pravo na ovaj vid socijalne zaštite. Cilj je da se deci kojima je potreban lični pratilac, kao i njihovim roditeljima olakšaju svakodnevne aktivnosti i pruži stručna pomoć, kaže Krstović i dodaje da su pružaoci ove usluge lica koja su završila akreditovani program i dobila sertifikat Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu. Kako ističe, uslugu sprovodi 14 ličnih pratilaca u čijem timu je pedagog sa licencom Komore socijalne zaštite. Krstović navodi da je usluga namenjena  deci svih uzrasta, od najmlađih do srednjoškolaca. Uslugom je obuhvaćeno petoro dece predškolskog uzrasta, osmoro pohađa osnovnu školu i jedan je srednjoškolac.

Lični pratilac deteta je svakodnevno uz korisnika i pored pomoći u kretanju, pomaže mu u komunikaciji i socijalizaciji, kao i u drugim aktivnostima. Pravilnikom za pružanje ove usluge jasno su definisani poslovi koje lični pratilac obavlja.

Udruženje „Inkluzija danas“ poziva građane kojima je potrebna ova usluga socijalne zaštite da iskoriste podršku koju im pruža Grad Prokuplje, kako bi unapredili kvalitet života i svoje dece i cele porodice. Potrebno je da porodice koje imaju decu kojima je potreban lični pratilac, podnesu zahtev interresornoj komisiji u Gradskoj upravi Prokuplje, kako bi ostvarili pravo na uslugu „Lični pratilac deteta“. Usluga je potpuno besplatna za sve korisnike.

Komentara: 0


#   Prokuplje   personalni asistent   inkluzija   lični pratilac   Udruženje Inkluzija danas PK
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima