Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Научно-технолошки парк у Нишу постаје стварност

rssBookmark and Share

Ниш 15.11.2017. Јужна Србија Инфо

Наредне године, на пролеће, креће изградња Научно-технолошког парка, пројекта о коме се у Нишу говори уназад деценију. Тим поводом, након потисивања уговора за реализацију овог пројекта, као и уговора за изградњу ламеле Електронског факултета у Нишу, у холу Градске куће одржана је конференција за новинаре.

Научно-технолошки парк у Нишу постаје стварност

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић нагласио је овом приликом да је данас велики дан за Град Ниш и све његове грађане јер овај пројекат, вредан милијарду и 850 милиона значи да улажемо у знање, у науку, развој, младе и талентоване људе, професоре. Он је захвалио председнику Србије Александру Вучићу и председници Владе Ани Брнабић на великој подршци коју је Град Ниш од републичких органа добио како би Научно-технолошки парк од приче постао стварност.“ Овим пројектом почећемо да валоризујемо предности које имамо у сврху развоја града и решавања проблема, али нас истовремено оваква одлука да обавезује ра радимо још више и оправдамо поверење које нам је указала држава“, закључио је градоначелник Булатовић.

Према речима заменика начелника Канцеларије за локални економски развој и пројекте Ивана Петковића уговори који су данас потписани у Београду заправо омогућавају Граду да приступи реализацији друге и треће фазе пројекта, будући да је прва фаза-Стартап центар, реализована. За доградњу анекса Електронског факултета Република ће издвојити 5,2 милиона евра, док обавеза Града износи 6,5 милиона динара и то за измештање приступне инфраструктуре и добијање употребне дозволе. Он је истакао да ће држава за изградњу зграде НТП , који ће се протезати на 14 000 квадрата издвојити 10 милиона евра. Такође, НТП ће бити опремљен савременом опремом коју нема ни један Научно-технолошки парк у окружењу. За 170 м водоводне и канализационе мреже Град ће издвојити 7,5 милиона динара. Декан Електронског факултета у Нишу проф.др Драган Јанковић нагласио је да ће се ова инвестиција врло брзо граду вишеструко исплатити и да ће показати свој прави значај, не само за Електронски факултет, Град Ниш већ и за читав регион.


#   Ниш   Влада Републике Србије   Дарко Булатовић   Електронски факултет   Ана Брнабић   Драган Јанковић   технолошки парк
@Vlada_SR @DarkoBulatovic_ @anabrnabic @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима