Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш: Бившим осуђеницима по 3.500 евра надокнаде

rssBookmark and Share

Стразбур 17.02.2015. Танјуг, Јужна Србија Инфо

Бивши осуђеници нишког КПЗ, њих 37, обештећени су са по 3.500 евра на основу пресуде Европског суда за људска права у Стразбуру.

Ниш: Бившим осуђеницима по 3.500 евра надокнаде

Они су обештећени за задобијене повреде током сузбијања њихове побуне из новембра 2006. године, рекао је председник Основног суда у Нишу Горан Спасић.

Он је прецизирао да су осуђеници обештећени по основу пресуде Европског суда за људска права у Стразбуру у случају "Хабими и други против Србије" из јуна прошле године.

Обештећење је исплаћено осуђеницима који су задобили повреде у акцији специјалних полицијских снага у сузбијању њихове побуне из новембра 2006. године у нишком Казнено-поправном заводу.

Затвореници су се тада побунили због неиспуњених захтева који су се односили на усвајање Закона о амнестији.

Суду се обратило 37 осуђеника, који су се у време побуне налазилили на издржавање казне, којима је досуђено обештећење од по 3.500 евра и накнада трошкова поступка у укупном износу од 5.000 евра.

Спасић је рекао да су средства добијена од Министарства правде и да су исплаћени сви, осим тројице осуђеника до чијих адреса још увек не може да се дође.

За тројицу осуђеника којима обештећење није исплаћено налазе се у депозиту суда, напоменуо је Спасић на конференцији за новинаре.

Коментара: 0


#   председник   суд   људска права   осуђеници   Стразбур   КПЗ Ниш   Горан Спасић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима