Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš: Bivšim osuđenicima po 3.500 evra nadoknade

rssBookmark and Share

Strazbur 17.02.2015. Tanjug, Južna Srbija Info

Bivši osuđenici niškog KPZ, njih 37, obeštećeni su sa po 3.500 evra na osnovu presude Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu.

Niš: Bivšim osuđenicima po 3.500 evra nadoknade

Oni su obeštećeni za zadobijene povrede tokom suzbijanja njihove pobune iz novembra 2006. godine, rekao je predsednik Osnovnog suda u Nišu Goran Spasić.

On je precizirao da su osuđenici obeštećeni po osnovu presude Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu u slučaju "Habimi i drugi protiv Srbije" iz juna prošle godine.

Obeštećenje je isplaćeno osuđenicima koji su zadobili povrede u akciji specijalnih policijskih snaga u suzbijanju njihove pobune iz novembra 2006. godine u niškom Kazneno-popravnom zavodu.

Zatvorenici su se tada pobunili zbog neispunjenih zahteva koji su se odnosili na usvajanje Zakona o amnestiji.

Sudu se obratilo 37 osuđenika, koji su se u vreme pobune nalazilili na izdržavanje kazne, kojima je dosuđeno obeštećenje od po 3.500 evra i naknada troškova postupka u ukupnom iznosu od 5.000 evra.

Spasić je rekao da su sredstva dobijena od Ministarstva pravde i da su isplaćeni svi, osim trojice osuđenika do čijih adresa još uvek ne može da se dođe.

Za trojicu osuđenika kojima obeštećenje nije isplaćeno nalaze se u depozitu suda, napomenuo je Spasić na konferenciji za novinare.

Komentara: 0


#   predsednik   sud   ljudska prava   osuđenici   Strazbur   KPZ Niš   Goran Spasić
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima