Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Још увек без азила за псе у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 25.01.2018. Новости

После напада луталица на дечака покренуто питање изградње новог прихватилишта. Процењено да због малог простора на овој локацији ипак нема услова

Проблем напуштених паса на нишким улицама Фото Танјуг
Проблем напуштених паса на нишким улицама Фото Танјуг

За проблем све већег броја луталица на нишким улицама који неретко нападају пролазнике и даље нема решења, а последњи случај који се догодио у уторак када је петнаестогодишњи дечак пропао кроз светларник подземног пролаза бежећи од пса, само је долио уље на ватру!

Нишлија Александар Мирчић понудио је граду парцелу од око пола хектара бесплатно, на којој би могло да се изгради прихватилиште за псе, али за проблем све већег броја луталица и даље нема решења. Мирчићево имање се налази на пола километра од главног пута кроз село Мрамор.

Градски руководиоци су поздравили Мирчићев гест, али засада ову опцију само разматрају. Процењује се да овде нема довољно простора за азил и пратеће објекте. Градски већник задужен за ресор комуналних делатности Игор Воиновић појашњава да ће са урбанистима детаљно испитати изгледе да се овде направи азил, али да се плаши да ће трошкови ипак премашити финансијске могућности града.

- Парцела коју Мирчић нуди је мала за такво прихватилиште. Потребно је најмање хектар и по, до два земљишта. То је оптимална површина да би сви услови били испуњени, што се тиче површине за боксове и за истрчавање паса. Осим тога не знамо да ли постоји могућност да се откупе суседне парцеле. Такође, локација подразумева изградњу пола километара пута, исто толико водоводне мреже и канализације, плус све остало што је потребно за овакву врсту објекта.

ОДШТЕТЕ ЗА УЈЕДЕ

Изградња азила за псе најављивана је више пута. У међувремену расту новчане накнаде из буџета по основу уједа паса и мачака луталица. У 2016. години град је имао 365 предмета, а заједно са судским трошковима и каматама износ је већи од 48.000 динара.

J. Ћосин, Вечерње Новости

Коментара: 0


#   Ниш   азил   пси   Мрамор   повреде   Вечерње новости   тинејџери   Градски већник   пси луталице   Игор Војиновић   Азил за псе   одштета   подземни пролаз   Александар Мирчић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима