Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишки таксисти: Непоштовање прописа изазива нелојалну конкуренцију, тражићемо помоћ од Републике!

rssBookmark and Share

Ниш 04.02.2019. З.С. Јужна Србија Инфо

Иако је Секретаријат за инспекцијске полове града Ниша још 16. јуна прошле године донео Решење по којем су усклађене тарифе, а према којима се мора обављати такси превоз на територији града, многи такстисти не спроводе донето решење и на тај начин подстичу нелојалну конкренцију.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

"Наиме, према донетом решењу, нишка удружења (такси возачи). дужни су да се придржавају прописаних тарифа, према којима је старт 100, а вожња по пређеном километру 40 динара, за прву тарифу", каже наш саговорник и додаје да се поједина такси удружења не придржавају донетих решења, дају нелегалне попусте од 20 и 10 одсто, или једноставно не поштују тарифу по зонама, што изазива пометњу и нелојалну конкуренцију.

"Ми само тражимо ујадначено поштовање прописа. Више пута смо се обраћали надлежнима у Граду, али смо наилазили на затворена врата. Незадовољних је све више и ако градска инспеција не буде у догледно време одгвоворила на наше захтеве, покренућемо иницијативу и тражити преко Нишавског управног округа, да се инспекцијска надженост пребаци на републичке органе", објашњавају незадовољни таксисти.

Подсетимо, проблем са такси превозом у Нишу постоји већ дуже време у многим аспектима, непоштовање тарифа, такси стајалишта и др., а многи познаваоци прилика у граду сумњају да постоји спрега појединаца из градских структура са власницима такси удружења, што је по њима и један од разлога за непоштовања донетих прописа ?!

Коментара: 2


#   Ниш   такси   инспекција   конкурентност   Секретаријат за инспекцијске послове
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+1) (-)

    Srdjan, 04.02.2019.:
    O cemu vi pricate ljudi? Ta ista udruzenja koja daju popust, po taksimetru voze po cenama koje su date, drzava nije ostecena, sto se ne pozabavite Ideom, Lidlom i sl. I oni na kupljena dva proizvoda daju treci gratis!! Znaci AKCIJA, drzava nije ostecena, pazar se uplacuje prema taksimetru, porezi i doprinosi isto!! A pausalaca na ulici prst i pleva, porez platili pitaj Boga oca kad i sad pametuju, treba svako da ima svoje cene, ne fiksne to nije onda konkurencija, usluzna delatnost je u pitanju, i frizeraj ima razlicite cene, pa vi ako ste sposobni napravite akciju i posao, i ne kukajte samo, ili stavite katanac na te firmice i radnjice

  • (+2) (-)

    goran, 04.02.2019.:
    Ne radi se ovde o tvojoj prodavnici, u pitanju je javni gradski prevoz, zato grad odredjuje cene. Pridrzavajte se toga i nema problema.


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима