Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niški taksisti: Nepoštovanje propisa izaziva nelojalnu konkurenciju, tražićemo pomoć od Republike!

rssBookmark and Share

Niš 04.02.2019. Z.S. Južna Srbija Info

Iako je Sekretarijat za inspekcijske polove grada Niša još 16. juna prošle godine doneo Rešenje po kojem su usklađene tarife, a prema kojima se mora obavljati taksi prevoz na teritoriji grada, mnogi takstisti ne sprovode doneto rešenje i na taj način podstiču nelojalnu konkrenciju.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

"Naime, prema donetom rešenju, niška udruženja (taksi vozači). dužni su da se pridržavaju propisanih tarifa, prema kojima je start 100, a vožnja po pređenom kilometru 40 dinara, za prvu tarifu", kaže naš sagovornik i dodaje da se pojedina taksi udruženja ne pridržavaju donetih rešenja, daju nelegalne popuste od 20 i 10 odsto, ili jednostavno ne poštuju tarifu po zonama, što izaziva pometnju i nelojalnu konkurenciju.

"Mi samo tražimo ujadnačeno poštovanje propisa. Više puta smo se obraćali nadležnima u Gradu, ali smo nailazili na zatvorena vrata. Nezadovoljnih je sve više i ako gradska inspecija ne bude u dogledno vreme odgvovorila na naše zahteve, pokrenućemo inicijativu i tražiti preko Nišavskog upravnog okruga, da se inspekcijska nadženost prebaci na republičke organe", objašnjavaju nezadovoljni taksisti.

Podsetimo, problem sa taksi prevozom u Nišu postoji već duže vreme u mnogim aspektima, nepoštovanje tarifa, taksi stajališta i dr., a mnogi poznavaoci prilika u gradu sumnjaju da postoji sprega pojedinaca iz gradskih struktura sa vlasnicima taksi udruženja, što je po njima i jedan od razloga za nepoštovanja donetih propisa ?!

Komentara: 2


#   Niš   taksi   inspekcija   konkurentnost   Sekretarijat za inspekcijske poslove
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+1) (-)

    Srdjan, 04.02.2019.:
    O cemu vi pricate ljudi? Ta ista udruzenja koja daju popust, po taksimetru voze po cenama koje su date, drzava nije ostecena, sto se ne pozabavite Ideom, Lidlom i sl. I oni na kupljena dva proizvoda daju treci gratis!! Znaci AKCIJA, drzava nije ostecena, pazar se uplacuje prema taksimetru, porezi i doprinosi isto!! A pausalaca na ulici prst i pleva, porez platili pitaj Boga oca kad i sad pametuju, treba svako da ima svoje cene, ne fiksne to nije onda konkurencija, usluzna delatnost je u pitanju, i frizeraj ima razlicite cene, pa vi ako ste sposobni napravite akciju i posao, i ne kukajte samo, ili stavite katanac na te firmice i radnjice

  • (+2) (-)

    goran, 04.02.2019.:
    Ne radi se ovde o tvojoj prodavnici, u pitanju je javni gradski prevoz, zato grad odredjuje cene. Pridrzavajte se toga i nema problema.


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima