Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишки ученици у дружењу са Одредом Жандармерије у Нишу

rssBookmark and Share

Медијана градска општина 02.12.2017. Јужна Србија Инфо

Стотину ученика из основних школа са подручја Градске општине Медијана данас је посетило нишки Одред Жандармерије. Циљ посете је приближавање ове државне службе грађанима, пре свега најмлађима.

Нишки ученици у дружењу са Одредом Жандармерије у Нишу

Ученици су током посете Жандармерији, између осталог, упознали неке од вештина припадника овог Одреда и у непосредном контакту видели како изгледају тренинзи и припреме једне од најелитнијих јединица Министарства унутрашњих послова Србије.

- Идеја да се ученици упознају са жандармерцима настала је недавно, када су Градска општина Медијана и Одред Жандармерије у Нишу заједнички поставили мобилијар на Тргу краља Александра у Нишу. Деца су била импресионирана њиховим присуством, те смо решили да им приуштимо долазак у сам одред – рекао је приликом посете председник Градске општине Медијана Небојша Коцић.

По речима команданта Одреда Жандармерије у Нишу, Ненада Шћепановића, припадници Жандармерије су здушно прихватили идеју да се сарадња са највећом нишком општином настави па и да угосте своје најмлађе суграђане.

- Захваљујем на пруженој руци Градске општине Медијана. Желимо да нашој деци покажемо да су припадници Жандармерије пријатељи, комшије, суграђани. Ко зна, можда се неком ученику и допадне све ово код нас, па пође нашим стопама – рекао је Шћепановић.

Лоше време није омело основце да се опробају на вештачкој стени, провозају у специјалним возилима. Није изостало ни обавезно фотографисање као успомена на необичан дан са обичним људима.

Коментара: 0


#   МУП РС   жандармерија   Медијана градска општина   ученици   ПУ Ниш   градске општине   Градска општина   Небојша Коцић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима