Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Да ли након "раскида" са министарком и неспретног саопштења руководства нишког аеродрома следи "ампутација" лоших напредњачких кадрова?

rssBookmark and Share

Ниш 05.05.2018. З.С. Јужна Србија Инфо

Само пар сати након изјаве мнистарке Михајловић да је пословодство нишког аеродрома неспособно и да препуцавња на релацији Град–Аеродром угрожавају безбедност ваздушног саобраћаја, из тог јавног предузећа стиже саопштење које потписује директор Владица Ђурђановић у коме негирају министаркине наводе.

"Развод брака без алиментацие",  Фото: Нишки аеродром архива
"Развод брака без алиментацие", Фото: Нишки аеродром архива

Бура око аеродрома "Константин Велики" у Нишу се не смирује, а посебну пажњу јавности је изазавала информација, да Комисија Владе није продужила уговоре о раду за 35 радника у том јавном предузећу.

Убрзо потом из Владе Србије демантују и саопштавају да је владина Комисија још на седници 27. априла дала сагласност за продужетак уговора за 35 радника на одређено време за четири месеца, међутим према наводима, та одлука преко Града, још увек није стигла до менанџмента нишког аеродрома?

Јуче су уследиле бурне ракције на изјаву министарке Зоране Михајловић у којој она оштро критикује односе на релацији Град - Аеродром "Константин Велики", алудирајући на њихову видљиву неспособност и међусобне размирице и личне анимозитете.

Истог дана, у току вечери огласило се и руководство нишког аеродрома у коме се поред набрајања "великих" успеха у пословању и ливидности тог предузећа, каже да "не постоје никакви проблеми на релацији Град Ниш-Аеродром Ниш и ми смо презадовољни сарадњом са градским руководствомм које у потпуности разуме ситуацију у којој се налазимо и које је увек било ту за свој Аеродром".

Међутим, ти односи постали су више него затегнути након одлуке Градског већа о бесплатном уступању оснивачких права, комплетне имовине, сертификата и лиценци нишког аеродрома „Констрантин Велики“ Републици, а на препоруку Владе Србије.

Јавна је тајна, да је директор Развојне агенције "Југ", бивши партијски колега из Нове Србије (сада обојица СНС) и близак сарадник директора аеродрома Бојан Аврамовић, такозвани "човек из сенке", на једном од прошлих састанака ГрО СНС-а у Нишу, "оптужио" министарку Михајловић да манипулише подацима и рекао "да ће он поднети оставку на све функције ако она остане и даље на месту министра".

Добро обавештени познаваоци политичких прилика у Граду на Нишави, кажу да је након вишегодишњег-кадровског препуцавања неколико супротстављених струја међу нишким напредњацима, на помолу пре свега страначки расплет и ампутирање лоших и неподобних кадрова који наносе штету Српској напредној странци, а самим тим и грађанима Ниша.

Саопштење ЈП Аеродром

 

 

Коментара: 0


#   Ниш   СНС   Зорана Михајловић   Влада Републике Србије   аеродром   Бојан Аврамовић   Владица Ђурђановић
@sns_srbija @Vlada_SR @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима