Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Da li nakon "raskida" sa ministarkom i nespretnog saopštenja rukovodstva niškog aerodroma sledi "amputacija" loših naprednjačkih kadrova?

rssBookmark and Share

Niš 05.05.2018. Z.S. Južna Srbija Info

Samo par sati nakon izjave mnistarke Mihajlović da je poslovodstvo niškog aerodroma nesposobno i da prepucavnja na relaciji Grad–Aerodrom ugrožavaju bezbednost vazdušnog saobraćaja, iz tog javnog preduzeća stiže saopštenje koje potpisuje direktor Vladica Đurđanović u kome negiraju ministarkine navode.

"Razvod braka bez alimentacie",  Foto: Niški aerodrom arhiva
"Razvod braka bez alimentacie", Foto: Niški aerodrom arhiva

Bura oko aerodroma "Konstantin Veliki" u Nišu se ne smiruje, a posebnu pažnju javnosti je izazavala informacija, da Komisija Vlade nije produžila ugovore o radu za 35 radnika u tom javnom preduzeću.

Ubrzo potom iz Vlade Srbije demantuju i saopštavaju da je vladina Komisija još na sednici 27. aprila dala saglasnost za produžetak ugovora za 35 radnika na određeno vreme za četiri meseca, međutim prema navodima, ta odluka preko Grada, još uvek nije stigla do menandžmenta niškog aerodroma?

Juče su usledile burne rakcije na izjavu ministarke Zorane Mihajlović u kojoj ona oštro kritikuje odnose na relaciji Grad - Aerodrom "Konstantin Veliki", aludirajući na njihovu vidljivu nesposobnost i međusobne razmirice i lične animozitete.

Istog dana, u toku večeri oglasilo se i rukovodstvo niškog aerodroma u kome se pored nabrajanja "velikih" uspeha u poslovanju i lividnosti tog preduzeća, kaže da "ne postoje nikakvi problemi na relaciji Grad Niš-Aerodrom Niš i mi smo prezadovoljni saradnjom sa gradskim rukovodstvomm koje u potpunosti razume situaciju u kojoj se nalazimo i koje je uvek bilo tu za svoj Aerodrom".

Međutim, ti odnosi postali su više nego zategnuti nakon odluke Gradskog veća o besplatnom ustupanju osnivačkih prava, kompletne imovine, sertifikata i licenci niškog aerodroma „Konstrantin Veliki“ Republici, a na preporuku Vlade Srbije.

Javna je tajna, da je direktor Razvojne agencije "Jug", bivši partijski kolega iz Nove Srbije (sada obojica SNS) i blizak saradnik direktora aerodroma Bojan Avramović, takozvani "čovek iz senke", na jednom od prošlih sastanaka GrO SNS-a u Nišu, "optužio" ministarku Mihajlović da manipuliše podacima i rekao "da će on podneti ostavku na sve funkcije ako ona ostane i dalje na mestu ministra".

Dobro obavešteni poznavaoci političkih prilika u Gradu na Nišavi, kažu da je nakon višegodišnjeg-kadrovskog prepucavanja nekoliko suprotstavljenih struja među niškim naprednjacima, na pomolu pre svega stranački rasplet i amputiranje loših i nepodobnih kadrova koji nanose štetu Srpskoj naprednoj stranci, a samim tim i građanima Niša.

Saopštenje JP Aerodrom

 

 

Komentara: 0


#   Niš   SNS   Zorana Mihajlović   Vlada Republike Srbije   aerodrom   Bojan Avramović   Vladica Đurđanović
@sns_srbija @Vlada_SR @


 


[ Dodaj komentar ]