Južna Srbija Info

Buran sastanak i potpuni zaokret u stavu pojedinih članova GrO SNS u Nišu nakon posete Zorane Mihajlović

rssBookmark and Share

Niš 03.04.2018. Z.S. Južna Srbija Info

Danas, nakon posete potpredsednice Vlade Republike Srbije i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović održan je sastanak GrO Srpske napredne stranke na kome je došlo do burne rasprave oko stava o niškom aerodromu.

Buran sastanak i potpuni zaokret u stavu pojedinih članova GrO SNS u Nišu nakon posete Zorane Mihajlović

Na sastanku su izneta različita mišljenja po tom pitanju i potpuni zaokret u stavu Bojana Avramovića koji je pre izvesnog vremena u emisiji Južnih vesti "60 minuta", podržao izjavu predsednika Vučića vezano za razvoj niškog aerodroma. On je u pomenutoj emisiji između ostalog izjavio da su "Nišlije šteta za državu", aludirajući na ulaganja u Grad Niš, da bi na jučerašnjem sastaku GrO SNS izneo podatke o visini ulaganja Aerodroma na relaciji Vlada Srbija - Grad Niš. Rasprava je išla to tih razmera, da je Avramović "optužio" ministarku Mihajlović da manipuliše podacima i rekao "da će i on podneti ostsvku na sve funkcije poput poslanika Đukića, ako ona ostane i dalje na mestu ministra", saznajemo nezvanično.

Naime, Avramović prema našem izvoru, tvrdi da je država dala samo deset, a aerodrom "Nikola Tesla" 6 milona u polovnoj opremi, dok je Grad investirao 147 miliona evra?

Bojan Avramović, Foto: Južna Srbija arhiva

Avramović tvrdi je sve neistina..

Na pitanje našeg novinara, da li su ti navodi tačni, Avramović je negirao i rekao da podaci koje naš izvor ima, ne samo da nisu zvanični, već da su potpuno neistiniti.

Ministarka Mihajlović je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj kući u Nišu, izajvila da se plan Vlade Srbije o visini sredstava koje je potrebno uložiti u niški aerodrom i proračun Razvojne agencije Jug, čiji je direktor upravo Bojan Avramović razlikuje za 5 milona evra, odnosno da draža predviđa potrebna ulaganja oko 15 milona evra, dok studija niške agencije kalkuliše sa 20 miliona evra.

Nakon održanog sasatnka iz GrO SNS stiglo je uopšteno saopštenje u kojem se ne navodi konkeretan slučaj oko niškog aerodroma, već se daje podrška merama Vlade Srbije i ulaganjima u nišku privredu.

Saopštenje prenosimo u celosti...

Gradski odbor Srpske napredne stranke Niš u potpunosti podržava politiku koju vodi predsednik stranke i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, kao i politiku Vlade Republike Srbije. Gradski odbor Srpske napredne stranke traži od Vlade Republike Srbije kontinuirano ulaganje, kao i do sada, u grad Niš. Niš je Srbija, Srbija je Niš, a Niš i Srbija nikada neće biti na suprotstavljenim stranama ni po jednom pitanju. 
 
Posle godina beznađa, pljačkaških privatizacija i politike devastacije Niša i juga Srbije, koju su vodili naši prethodnici, Aleksandar Vučić i Vlada Republike Srbije omogućili su saobraćajno povezivanje Niša sa svetom, ulaganjima u drumsku, železniičku i avio-saobraćajnu infrastrukturu. Otvaranjem nove zgrade Kliničkog centra Niš, Aleksandar Vučić svrstao je Niš na svetsku mapu zdravstvene nege. Politika privlačenja stranih investicija koju vodi predsednik Aleksandar Vučić i borba za svako radno mesto omogućile su otvaranje fabrika "Leoni", "Cumtobel", "Imi" i drugih kompanija u kojima su zaposlenje pronašle, i tek će pronaći, hiljade Nišlija. 
 
Grad Niš želi da Republika Srbija u budućem periodu uloži još više novca u razvojne i infrastrukturne projekte u Nišu, omogući privlačenje još više stranih investicija i otvaranje novih radnih mesta. Predsednik Aleksandar Vučić je građanima Niša garancija da će Republika u naš grad uložiti sve ono što je u prethodnim decenijama propušteno da se uradi,  jer Niš je Srbija, a Srbija je Niš, a Niš i Srbija nikada neće biti na suprotstavljenim stranama ni po jednom pitanju. 
 

Komentara: 0


#   Niš   SNS   Aleksandar Vučić   Zorana Mihajlović   Vlada Republike Srbije   aerodrom   Gradski odbor   Bojan Avramović   Nikola Tesla   radno mesto
@sns_srbija @avucic @Vlada_SR @


 


[ Dodaj komentar ]