Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Одлучено како ће се настава одржавати од понедељка

Bookmark and Share

15.10.2021. РТС, Јужна Србија Инфо

Тим за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа oдлучио је како ће се настава одржавати наредне недеље.

Илустрација
Илустрација

Други модел организације, односно, комбинована настава, од понедељка ће се примењивати у средњим школама на територији три локалнe самоуправe: Београд, Врњачка Бања и Шабац.

То подразумева да се образовно-васпитни процес организује комбиновањем непосредне наставе и наставе на даљину, а одељења су подељена у групе.

У свим осталим основним и средњим школама у Србији примењује се први модел организације образовно-васпитног рада који подразумева непосредну наставу у школама.

Пре доношења одлуке, за сваку локалну самоуправу разматрани су општа епидемијска ситуација, подаци из надзора о оболевању од ковида 19 код ученика и наставника, као и подаци о утврђеним кластерима оболелих, односно броју група и одељења која су прешла на други и/или трећи модел наставе услед оболевања ученика, саопштило је Министарство просвете.

Према подацима из надзора, преузетим из електронског система "Сервис јавног здравља" које је Министарству просвете, науке и технолошког развоја доставио Институт за јавно здравље "Милан Јовановић Батут", у недељи од 7. октобра до 13. октобра број оболеле деце школског узраста од шест до 18 година је био 3.442 (0,45 одсто).

У основним и средњим школама укупно су 63 (0,16 одсто) одељењa (16 и мање ученика), којa су, због најмање три случаја инфекције ученика у одељењу, променила начин организације рада са непосредног, на онлајн наставу у последњих 10 календарских дана.

Укупно је 909 (2,31 одсто) одељења (17 и више ученика) која су, због најмање два случаја инфекције ученика у одељењу, променила начин организације рада са непосредног на комбиновани модел у последњих 10 календарских дана и 132 (0,33 одсто) групе у којима се из комбинованог модела наставе прешло на онлајн (појава три случаја инфекције ученика) у последњих 10 календарских дана.  


#   школе   Институт за јавно здравље   настава   Министарство просвете   кризни штаб
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима