Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Odlučeno kako će se nastava održavati od ponedeljka

Bookmark and Share

15.10.2021. RTS, Južna Srbija Info

Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola odlučio je kako će se nastava održavati naredne nedelje.

Ilustracija
Ilustracija

Drugi model organizacije, odnosno, kombinovana nastava, od ponedeljka će se primenjivati u srednjim školama na teritoriji tri lokalne samouprave: Beograd, Vrnjačka Banja i Šabac.

To podrazumeva da se obrazovno-vaspitni proces organizuje kombinovanjem neposredne nastave i nastave na daljinu, a odeljenja su podeljena u grupe.

U svim ostalim osnovnim i srednjim školama u Srbiji primenjuje se prvi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada koji podrazumeva neposrednu nastavu u školama.

Pre donošenja odluke, za svaku lokalnu samoupravu razmatrani su opšta epidemijska situacija, podaci iz nadzora o obolevanju od kovida 19 kod učenika i nastavnika, kao i podaci o utvrđenim klasterima obolelih, odnosno broju grupa i odeljenja koja su prešla na drugi i/ili treći model nastave usled obolevanja učenika, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Prema podacima iz nadzora, preuzetim iz elektronskog sistema "Servis javnog zdravlja" koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut", u nedelji od 7. oktobra do 13. oktobra broj obolele dece školskog uzrasta od šest do 18 godina je bio 3.442 (0,45 odsto).

U osnovnim i srednjim školama ukupno su 63 (0,16 odsto) odeljenja (16 i manje učenika), koja su, zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju, promenila način organizacije rada sa neposrednog, na onlajn nastavu u poslednjih 10 kalendarskih dana.

Ukupno je 909 (2,31 odsto) odeljenja (17 i više učenika) koja su, zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju, promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih 10 kalendarskih dana i 132 (0,33 odsto) grupe u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih 10 kalendarskih dana.  

Komentara: 0


#   škole   nastava   Ministarstvo prosvete   krizni štab
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima