Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Другари на окупу: Одржан хуманитарни сајам за лечење Николине Јосић у ОШ „9.октобар“ у Прокупљу

rssBookmark and Share

Прокупље 10.12.2022. Јужна Србија Инфо

Хуманитарни сајам домаћих производа, који је одржан 8.децембра у дворишту Основне школе „9.октобар“ у Прокупљу, окупио је све хумане људе у акцији прикупљања средстава за лечење тринаестогодишње Николине Јосић, ученице седмог разреда ове школе.

Другари на окупу: Одржан хуманитарни сајам за лечење Николине Јосић у ОШ „9.октобар“ у Прокупљу

Ученици ове школе већ неколико година за редом својим хуманим идејама учествују у борби за живот своје другарице и помажу у прикупљању средстава за њено лечење.

Уз организацију Дечијег савеза, који чине ученици млађих разреда и Ђачког парламента, чланова ученика страријих разреда, сви ученици наше школе, учитељи, наставници, запослени, родитељи, прикључили су се овој акцији. У школи су ученици првог разреда на часу припремали зимницу, коју смо изнели на продајне штандове. Понудили смо и много других разноврсних домаћих производа које су припремали родитељи, ученици, као и сви који су желели да дају допринос овој акцији, казала је помоћик директора ОШ „9.октобар“, Биљана Митровић.

Ова храбра девојчица издржала је много тешких борби од 2017. године, када је болест дијагностикована. Пред њом је још једна велика битка коју са њеним родитељима воде њени школски другови и другарице, заједно са наставницима и свим добрим људима.

Тринаестогодишњој Николини Јосић из Прокупља, која је пре две године завршила лечење Еwинг саркома са локализацијом на ВИИИ ребру десне стране грудног коша, поново треба наша помоћ. Недавно је Николина ишла на котролни цт скенер где је примећена учаурена промена, коју мора да одстрани хирург са искуством, а то је једино могуће на немачкој клиници где се она раније лечила.За пријем у ту клинику породици девојчице је потребно више од 54.000 евра. 


#   Прокупље   лечење   канцер   Николина Јосић   ОШ 9.октобар Прокупље
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима