Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Особе са инвалидитетом недовољно користе понуђене бенефиције

rssBookmark and Share

Ниш 16.09.2018. Јужна Србија Инфо

Тијана Ђорђевић Илић, члан Градског већа ресорно задужена за социјалну политику, изјавила је да је, иако је Град усвојио одлуке којима се значајно проширују и повећавају права особа са инвалидитетом у домену бриге о деци.

Особе са инвалидитетом недовољно користе понуђене бенефиције

И упркос очекивањима, врло мали број њих до сада искористио нове могућности и бенефиције, рекла је ресорна већница и позвала их да то учине, пре свега када је у питању право на бесплатан боравак деце у вртићима и бесплатну ужину за децу у предшколским установама.

Она је подсетила да је на иницијативу Организације за заштиту права и подршку особама са инвалидитетом "Круг” из Ниша, Скупштина Града недавно усвојила усвојила Одлуку о изменама Одлуке о финансијској подршци породицама са децом на територији Града.

”Одлуком, изменама и допунама, је проширн круг корисника за остваривање права на потпуно регресирање боравка деце у Предшколској установи "Пчелица", као и право на бесплатну ужину за децу предшколског узраста, чији један или оба родитеља имају први или други степен телесног оштећења”, истакла је Ђорђевић-Илић.

”Љубав, подршка у најлепшој животној улози, кључни су за родитеље са инвалидитетом и у том смислу помоћ друштва не сме да изостане. Одлуке морају стално да се коригују и иновирају, а све у циљу побољшања положаја и услова живота особа са инвалидитетом уз принцип једнакости и истих могућности”, сматра већница Ђорђевић-Илић.

Она је нагласила да је Ниш први град у Србији који је донео овакву одлуку и на тај начин помогао родитељима са инвалидитетом у одгајању деце.

Коментара: 0


#   Ниш   Особе са инвалидитетом   социјална заштита   бесплатан боравак   Скупштина града   особа са инвалидитетом   Тијана Ђорђевић   бенефиције
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима