Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Отворен 14. Медијана фестивал дечјег стваралаштва и стваралаштва за децу 2023.

rssBookmark and Share

Ниш 21.03.2023. Јужна Србија Инфо

Председник Градске општине Медијана, Небојша Коцић традиционално је у свом кабинету, дочекао и угостио песнике, учеснике 14. Медијана фестивала дечијег стваралаштва и стваралаштва за децу.

Отворен 14. Медијана фестивал дечјег стваралаштва и стваралаштва за децу 2023.

Поздрављајући госте, председник Коцић је подсетио, да је овај Фестивал још једна у низу манифестација, које општина посвећује најмлађима, а да је његова идеја да обједињује људе добрих мисли, који ће заједно са децом сачувати радост детињства. „Наша улога је да ту радост негујемо,  умножавамо, како би трајала и како би наша деца, неки нови људи, који расту уз нас, израсли у срећне и добре људе“, истакао је Коцић.

Овом приликом, председник Небојша Коцић, и великан поезије за децу, Љубивоје Ршумовић, потписали су Протокол о сарадњи са Ршум фондацијом и Академијом „Сарадници сунца“, који предвиђа сарадњу највеће нишке општине и Фондације породице Ршумовић. 

Овогодишњи Медијана фестивал дечијег стваралаштва и стваралаштва за децу, отворен је пригодним драмским програмом и уз представљање зборника Фестивала, „Чудна прича“ и пројекције анимираног филма о манастиру Жича, снимљеног по књизи Милоја Радовића - Мала књига о великој Жичи. 
Дружење деце и најпознатијих српских стваралаца за децу наставља се у Народној библиотеци „Стеван Сремац“, где ће учесници фестивала говорити о чуднопричању у књижевности за децу, о томе зашто свака књига мора да има причу и којим чудима нас уче деца.

Другог дана фестивала, ученици основних школа на територији Градске општине Медијана, имаће прилике за разговор и дружење са писцима, међу којима су Виолета Јовић, Гордана Тимотијевић, Власта Ценић, Бранко Стевановић, Дејан Алексић, Бојан Љубеновић, Александар Јањушевић, Милоје Радовић, Бранко Стевановић, Елизабета Георгиев, Слободан Станишић, Стеван Милошевић, Вера Цветановић, Славка Петковић Грујичић, Радмила Булатовић, Гордана Малетић, Русомир Арсић. 

Након чудопричаоница у школским библиотекама, у ОШ“Свети Сава“ биће отворена изложба ликовних радова, учесника конкурса фестивала. 
У оквиру завршне манифестације, уз уметнички програм у извођењу глумачке дружине Драгане Плавшић и сплета игара КУД „Абрашевић“, биће додељене награде најуспешнијим учесницима дечијег литерарног и ликовног конкурса. Биће уручена и повеља НАИСА, Гордани Тимотијевић, о чијем ће се књижевном стваралаштву говорити на ACADEMIA MEDIANA 23, научном скупу о савременој књижевности за децу, у сарадњи са Департманом за србистику Филозофског факултета у Нишу.

 


#   Ниш   Медијана градска општина   Небојша Коцић   Фестивал дечјег стваралаштва
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима