Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ко каже да деца не воле књиге: Деца и песници на Медијана фестивалу дечијег стваралаштва и стваралаштва за децу

rssBookmark and Share

Ниш 21.03.2019. Јужна Србија Инфо

Почео је 11. Медијана фестивал дечијег стваралаштва и стваралаштва за децу у организацији највеће нишке општине, а због великог интересовања у Официрском дому у Нишу, где се и одржава, тражило се место више. Фестивал из године у годину окупља све више познатих писаца али, и све више оних који ће постати писци – наше најмлађе песнике, љубитеље лепе речи.

Ко каже да деца не воле књиге: Деца и песници на Медијана фестивалу дечијег стваралаштва и стваралаштва за децу

Председник ГО Медијана Небојша Коцић, подсетио је да је овај Фестивал још једна у низу манифестација које општина посвећује новим генерацијама и да се издваја пре свега по дружењу познатих стваралаца добрих речи и младих који тек иду њиховим путем.

-Новина ове године је дружење деце из хранитељских породица са писцима, а у оквиру наше бриге за њих. На Међународни дан поезије, који је данас, желим Вам срдачну добродошлицу у највећу нишку општину, рекао је први човек нишке Медијане поздрављајући овогодишњу песничку делегацију и госте Фестивала.

Вечерас, такође у Официрском дому у 19 сати биће одржано вече посвећено Душану Поп Ђурђеву, добитнику награде „Наиса“ овогодишњег фестивала. 

Фестивал који је ушао у другу деценију постојања и ове године изнедрио је нове ствараоце паметних речи из чак осам држава. Најбољима ће награде бити уручене у петак, 22. марта са почетком у 14 сати.

 


#   Ниш   Медијана градска општина   Данило Коцић   Небојша Коцић   Фестивал дечјег стваралаштва
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима