Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Фестивал дечијег стваралаштва и стваралаштва за децу треба да живи током целе године

rssBookmark and Share

Ниш 15.04.2019. Јужна Србија Инфо

Центру за породични смештај и усвојење у Нишу уручене су књиге писаца –учесника, као и зборник радова 11. Фестивала дечијег стваралаштва и стваралаштва за децу, који је одржан 21. и 22. марта ове године у организацији Градске општине Медијана.

Фестивал дечијег стваралаштва и стваралаштва за децу треба да живи током целе године

Акција је наставак сарадње највеће нишке општине са нишким Центром за породични смештај и усвојење, а чији су корисници први пут ове године били и гости Медијаниног фестивала песништва.

Председник Градске општине Медијана Небојша Коцић подсећа да је фебруара ове године 10-оро деце из хранитељских породица провело део зимског распуста о трошку општине у Дивљани, и да се тада родила идеја да буду гости највећег дечијег фестивала песништва у Србији. Циљ је да песничка реч стиже чешће до најмлађих, и да овај фестивал живи током целе године, не само два дана колико писци бораве у Нишу, наводи Коцић.

У организацији највеће нишке општине организоване су и прославе рођендана и друге акције које имају за циљ бољу социјализацију деце која одрастају у хранитељским породицама. Градска општина Медијана једина у Србији има фонд за хранитељство, а који се пуни тако што функционери и запослени плаћају кафу и остале напитке из општинског бифеа.

 

Коментара: 0


#   Ниш   Медијана градска општина   Центар за породични смештај и усвајање   градске општине   Градска општина   Небојша Коцић   Фестивал дечјег стваралаштва
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима