Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Festival dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu treba da živi tokom cele godine

rssBookmark and Share

Niš 15.04.2019. Južna Srbija Info

Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Nišu uručene su knjige pisaca –učesnika, kao i zbornik radova 11. Festivala dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu, koji je održan 21. i 22. marta ove godine u organizaciji Gradske opštine Medijana.

Festival dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu treba da živi tokom cele godine

Akcija je nastavak saradnje najveće niške opštine sa niškim Centrom za porodični smeštaj i usvojenje, a čiji su korisnici prvi put ove godine bili i gosti Medijaninog festivala pesništva.

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić podseća da je februara ove godine 10-oro dece iz hraniteljskih porodica provelo deo zimskog raspusta o trošku opštine u Divljani, i da se tada rodila ideja da budu gosti najvećeg dečijeg festivala pesništva u Srbiji. Cilj je da pesnička reč stiže češće do najmlađih, i da ovaj festival živi tokom cele godine, ne samo dva dana koliko pisci borave u Nišu, navodi Kocić.

U organizaciji najveće niške opštine organizovane su i proslave rođendana i druge akcije koje imaju za cilj bolju socijalizaciju dece koja odrastaju u hraniteljskim porodicama. Gradska opština Medijana jedina u Srbiji ima fond za hraniteljstvo, a koji se puni tako što funkcioneri i zaposleni plaćaju kafu i ostale napitke iz opštinskog bifea.

 

Komentara: 0


#   Niš   Medijana gradska opština   Centar za porodični smeštaj i usvajanje   gradske opštine   Gradska opština   Nebojša Kocić   Festival dečjeg stvaralaštva
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima