Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пензионери дошли по 100 евра, редови пред банкама и поштама

rssBookmark and Share

16.05.2020. РТС, Јужна Србија Инфо

Од данас пензионери могу у банци Поштанска штедионица и поштама да подигну помоћ од 100 евра. Редови су се формирали од радног јутра, а из банке Поштанска штедионица поручују да ће радити до 18.00.

Пензионери дошли по 100 евра, редови пред банкама и поштама

Редови пред банкама и поштама формирали су се још у 6.00 ујутру. Испред централе банке Поштанка штедионица пензионери су добили маске и рукавице, али и прву јутарњу кафу јер су дошли рано ујутру.

Банка је почела да ради у 8.00 и радиће до 18.00, каже за РТС Александар Чортан додајући да је процедура убрзана јер је повећан број шалтерских радника.

Свих 185 експозитура банке Поштанска штедионица је отворено, а банка ће радити све док и последњи клијент не буде услужен, каже Чортан.

Пензионерима који иначе пензију примају на кућну адресу отворен је наменски рачун где је уплаћена помоћ од 100 евра.

Према Чортановим речима, они могу новац да подигну у банци уз личну карту. 

Mинистар финансија Синиша Мали рекао је да је пензионерима исплаћено 100 евра у динарској противвредности, тј. 11.759,40 динара.

Прецизирао је и да ће једнократна помоћ у наредним данима бити исплаћена и другим пензионерима који имају отворене текуће рачуне у пословним банкама.

Наредна исплата 100 евра помоћи биће за социјално угрожене, а затим ће новац бити уплаћен и осталим грађанима који су се за помоћ пријавили онлајн или путем телефона.

Коментара: 0


#   евро   пензионери   новчана помоћ   ЈП Пошта Србије
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима