Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Penzioneri došli po 100 evra, redovi pred bankama i poštama

rssBookmark and Share

16.05.2020. RTS, Južna Srbija Info

Od danas penzioneri mogu u banci Poštanska štedionica i poštama da podignu pomoć od 100 evra. Redovi su se formirali od radnog jutra, a iz banke Poštanska štedionica poručuju da će raditi do 18.00.

Penzioneri došli po 100 evra, redovi pred bankama i poštama

Redovi pred bankama i poštama formirali su se još u 6.00 ujutru. Ispred centrale banke Poštanka štedionica penzioneri su dobili maske i rukavice, ali i prvu jutarnju kafu jer su došli rano ujutru.

Banka je počela da radi u 8.00 i radiće do 18.00, kaže za RTS Aleksandar Čortan dodajući da je procedura ubrzana jer je povećan broj šalterskih radnika.

Svih 185 ekspozitura banke Poštanska štedionica je otvoreno, a banka će raditi sve dok i poslednji klijent ne bude uslužen, kaže Čortan.

Penzionerima koji inače penziju primaju na kućnu adresu otvoren je namenski račun gde je uplaćena pomoć od 100 evra.

Prema Čortanovim rečima, oni mogu novac da podignu u banci uz ličnu kartu. 

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da je penzionerima isplaćeno 100 evra u dinarskoj protivvrednosti, tj. 11.759,40 dinara.

Precizirao je i da će jednokratna pomoć u narednim danima biti isplaćena i drugim penzionerima koji imaju otvorene tekuće račune u poslovnim bankama.

Naredna isplata 100 evra pomoći biće za socijalno ugrožene, a zatim će novac biti uplaćen i ostalim građanima koji su se za pomoć prijavili onlajn ili putem telefona.

Komentara: 0


#   evro   penzioneri   novčana pomoć   JP Pošta Srbije
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima