Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Зорана Михајловић поклонила ћилим амбасадору Велике Британије

rssBookmark and Share

Пирот 18.01.2019.

Приликом разговора које је Зорана Михајловић имала са британским амбасадором Кифом, потпредседница Владе је поклонила страном дипломати ћилим.

Зорана Михајловић поклонила ћилим амбасадору Велике Британије

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас с амбасадором Велике Британије у Београду Денисом Кифом о сарадњи две земље у области друмског, железничког и авио саобраћаја, као и о наставку сарадње када је унапређење позиције Србије на Дуинг бизнис листи Светске банке о условима пословања у питању.

Михајловићева и Киф су разговарали и о предстојећој посети потпредседнице Владе Лондону, где ће се она састати са званичницима Велике Британије, обићи велика инфраструктурна градилишта и потписати више споразума.

„Предстојећа посета Великој Британији важна је за наставак наше сарадње, јер ћемо потписати више споразума у области саобраћаја, пре свега Споразум о друмском саобраћају, имати састанке у ресорним институцијама и обићи нека од највећих градилишта у Лондону. Значајно је и што ће Србија и В. Британија ускоро добити и нови споразум о ваздушном саобраћају“, рекла је Михајловићева.

Амбасадор Киф истакао је да су британске фирме заинтересоване за инфраструктурне пројекте у Србији, као и да ће Велика Британија наставити да подржава Србију у унапређењу пословног окружења.

„Британска амбасада у Београду наставиће да подржава Владу Србије и Министарство које водите у спровођењу реформи које су директно допринеле бољем пословном окружењу и позицији на листи Дуинг бизнис. Посета и састанци које ћете имати у Лондону допринеће још успешнијој сарадњи, ту смо да пружимо сваку помоћ“, рекао је Киф.

Потпредседница Владе Србије поклонила је овом приликом амбасадору Кифу грађевински шлем са његовим именом, као и пиротски ћилим, које су израдиле жене са села у оквиру иницијативе „Упослимо 1.000 жена у реуралним подручјима“, коју реализују Координационо тело за родну равноправност, НАЛЕД и Етно-мрежа, стоји у саопштењу министаркиног кабинета.

Иначе, локална самоуправа у Пироту већ дужи низ година “лобирала” је да се пиротски ћилим, у форми сувенира, уврсти као поклон страним дипломатама који посећују нашу земљу.

Подсетимо да је Председник Србије Томислав Николић принцу Чарлсу и његовој супрузи Камили, приликом њихове посете Србији, поклонио огледало са рамом у дрворезу са мотивима пиротског ћилима.

Коментара: 0


#   Пирот   Београд   Томислав Николић   Зорана Михајловић   седница Владе   локална самоуправа   председник Србије   Денис Киф   Велика Британија   координационо тело   пиротски ћилим   авио саобраћај
@predsednikrs @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима