Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Поклонио поврће сиромашнима

rssBookmark and Share

Прокупље 26.12.2017. Јужна Србија Инфо

Црвеном крсту Прокупље, пољопривредник из Горње Речице Љубинко Васиљевић је поклонио 450 килограма кромпира, 100 црног лука и 25 килограма пасуља. З
аменик председника Општине Прокупље Мирољуб Пауновић похвалио је поступак овог угледног пољопривредника који се већ неколико година бави органском производњом.

Поклонио поврће сиромашнима

- Пољопривредно газдинство Љубинка Васиљевића у својој производњи не користи хемијска средства. Воће и поврће које он производи изузетног су квалитета и тражени су на тржишту. Помоћ у намирницама Црвеном крсту говори о хуманости овог пољопривредника, рекао је Пауновић.

- И поред пролећног мраза и дуготрајне суше са овогодишњим родом поврћа и воћа могу бити задовољан, изјавио је Васиљевић и додао да је својим малим гестом желео да за Новогодишње и Божићне празнике обрадује поједине социјално угрожене  породице.

Он напомиње да је ове године имао род од четири тоне кромпира, три црног и две белог лука, 15 тона крушке, две јабуке, четири тоне шљиве и око 800 килограма ораха.

- Волео бих када би мој пример следила и друга пољопривредна газдинства, јер мали поклон некима значи много, истакао је Васиљевић.     

Секретар Црвеног крста Прокупље Драган Суботић захвалио се Васиљевићу на помоћи коју је упутио Црвеном крсту.

- У последњих 15 година ово је први пут да нам је један пољопривредник поклонио своје производе које ћемо поделити социјално угроженим породицама, изјавио је Суботић. 

Коментара: 0


#   Прокупље   Црвени крст орг.   поврће   донација   социјално угрожени   Мирољуб Пауновић   Љубинко Васиљевић   органска производња   Горња Речица   Драган Суботић   пољопривредник
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима