Južna Srbija Info

Poklonio povrće siromašnima

rssBookmark and Share

Prokuplje 26.12.2017. Južna Srbija Info

Crvenom krstu Prokuplje, poljoprivrednik iz Gornje Rečice Ljubinko Vasiljević je poklonio 450 kilograma krompira, 100 crnog luka i 25 kilograma pasulja. Z
amenik predsednika Opštine Prokuplje Miroljub Paunović pohvalio je postupak ovog uglednog poljoprivrednika koji se već nekoliko godina bavi organskom proizvodnjom.

Poklonio povrće siromašnima

- Poljoprivredno gazdinstvo Ljubinka Vasiljevića u svojoj proizvodnji ne koristi hemijska sredstva. Voće i povrće koje on proizvodi izuzetnog su kvaliteta i traženi su na tržištu. Pomoć u namirnicama Crvenom krstu govori o humanosti ovog poljoprivrednika, rekao je Paunović.

- I pored prolećnog mraza i dugotrajne suše sa ovogodišnjim rodom povrća i voća mogu biti zadovoljan, izjavio je Vasiljević i dodao da je svojim malim gestom želeo da za Novogodišnje i Božićne praznike obraduje pojedine socijalno ugrožene  porodice.

On napominje da je ove godine imao rod od četiri tone krompira, tri crnog i dve belog luka, 15 tona kruške, dve jabuke, četiri tone šljive i oko 800 kilograma oraha.

- Voleo bih kada bi moj primer sledila i druga poljoprivredna gazdinstva, jer mali poklon nekima znači mnogo, istakao je Vasiljević.     

Sekretar Crvenog krsta Prokuplje Dragan Subotić zahvalio se Vasiljeviću na pomoći koju je uputio Crvenom krstu.

- U poslednjih 15 godina ovo je prvi put da nam je jedan poljoprivrednik poklonio svoje proizvode koje ćemo podeliti socijalno ugroženim porodicama, izjavio je Subotić. 

Komentara: 0


#   Prokuplje   Crveni krst org.   povrće   donacija   socijalno ugroženi   Miroljub Paunović   Ljubinko Vasiljević   organska proizvodnja   Gornja Rečica   Dragan Subotić   poljoprivrednik
@


 


[ Dodaj komentar ]