Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Poklonio povrće siromašnima

rssBookmark and Share

Prokuplje 26.12.2017. Južna Srbija Info

Crvenom krstu Prokuplje, poljoprivrednik iz Gornje Rečice Ljubinko Vasiljević je poklonio 450 kilograma krompira, 100 crnog luka i 25 kilograma pasulja. Z
amenik predsednika Opštine Prokuplje Miroljub Paunović pohvalio je postupak ovog uglednog poljoprivrednika koji se već nekoliko godina bavi organskom proizvodnjom.

Poklonio povrće siromašnima

- Poljoprivredno gazdinstvo Ljubinka Vasiljevića u svojoj proizvodnji ne koristi hemijska sredstva. Voće i povrće koje on proizvodi izuzetnog su kvaliteta i traženi su na tržištu. Pomoć u namirnicama Crvenom krstu govori o humanosti ovog poljoprivrednika, rekao je Paunović.

- I pored prolećnog mraza i dugotrajne suše sa ovogodišnjim rodom povrća i voća mogu biti zadovoljan, izjavio je Vasiljević i dodao da je svojim malim gestom želeo da za Novogodišnje i Božićne praznike obraduje pojedine socijalno ugrožene  porodice.

On napominje da je ove godine imao rod od četiri tone krompira, tri crnog i dve belog luka, 15 tona kruške, dve jabuke, četiri tone šljive i oko 800 kilograma oraha.

- Voleo bih kada bi moj primer sledila i druga poljoprivredna gazdinstva, jer mali poklon nekima znači mnogo, istakao je Vasiljević.     

Sekretar Crvenog krsta Prokuplje Dragan Subotić zahvalio se Vasiljeviću na pomoći koju je uputio Crvenom krstu.

- U poslednjih 15 godina ovo je prvi put da nam je jedan poljoprivrednik poklonio svoje proizvode koje ćemo podeliti socijalno ugroženim porodicama, izjavio je Subotić. 

Komentara: 0


#   Prokuplje   Crveni krst org.   povrće   donacija   socijalno ugroženi   Miroljub Paunović   Ljubinko Vasiljević   organska proizvodnja   Gornja Rečica   Dragan Subotić   poljoprivrednik
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima