Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Поново одложено рушење предузећа на Коридору 10 код Грделице

rssBookmark and Share

Лесковац 14.07.2015. М.И.,Блиц, Јужна Србија Инфо

Други пут за месец дана јуче је одложено је рушење дела објекта предузећа „Гранит мермер“, последње препреке на аутопуту у изградњи на Коридору 10 код Грделице.

Фото: Блиц
Фото: Блиц

У „Путевима Србије“ и локалној самоуправи нисмо могли да дођемо до саговорника, али власник предузећа Зоран Николић каже да је у међувремену контактирао надлежне из Светске банке, чији се кредит користи за градњу аутопута, као и амбасаде Немачке и Америке.
 
„Људи из Светске банке су два пута долазили у предузеће и били су зачуђени како је могуће рушити пола објекта. Занимала их је и ситуација око демонтирања скупих и осетљивих машина. Писмо којим објашњавам ситуацију сада кружи Светском банком“, рекао је данас Николић на импровизованој конференцији за новинаре.
 
Спор између „Путева Србије“ и „Гранит мермера“, настао је због процене вредности капитала, будући да су вештаци „Путева“ проценили да објекти од 410 квадрата, машине и плац од 16 ари вреде 26 милиона динара, а Николићеви вештаци су проценили да све то кошта 96 милиона динара.
 
О вредности те имовине води се судски спор у Лесковцу, а Николић као аргумент да је правда на његовј страни наводи и спор и нелогичности око процењене вредности демонтаже скупих сифистицираних машина за обраду и сечење гранита.

„Немачки произвођач машина тражио је 60.000 евра за демонтажу и нову монтажу свих машина, а Путеви Србије су првобитно одобриле свега 13.933 евра. После првог неуспелог рушења објекта, српска државна фирма расписала је тендер за демонтирање само једне машине и понудила износ од 18.330 евра, да би иста фирма у управном поступку за исти поступак мени понудила свега 2.811 евра. То значи да се они играју са мном“, огорчен је власник „Гранит мермера“.
 
Рушење само једног објекта представља прву, ургентну фазу, а у другој је предвиђено рушење свих објеката. „Од мене се, заправо, тражи да узмем онолико колико ми нуде и да касније годинама тражим правду на суду“, сматра Николић.

Коментара: 0


#   Лесковац   Путеви Србије   Грделица   коридор 10   Зоран Николић   рушење  
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима