Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Почело уклањање предузећа “Мермер гранит” са трасе Коридора 10

rssBookmark and Share

Лесковац 30.09.2015. ЈугМедиа

Пет година од почетка спора и после два неуспешна покушаја, данас је уз асистенцију полиције почело уклањане објеката предузећа “Мермер гранит” на новој траси аутопута Коридора 10 код Мале Копашнице.

Почело уклањање предузећа “Мермер гранит” са трасе Коридора 10

Под будним оком представника лесковачке локалне самоуправе и “Путева Србије”, ангажовани стручњаци најпре су кренули с демонтажом софистицираних и скупих машина, а потом че бити срушена једна од хала преко које треба да прође једна од две трасе аутопута.

Ово предузеће било је последња препрека на том потезу, али његов власник Зоран Николић оцењује да је реч о насиљу државе над незаштићеним појединцима.

“Закључком о принудном извршењу може да се сруши само део једног објеката, али они демонтирају све машине из свих објеката, што наводи на закључак да је намера да сруше све. Ја то не могу да зауставим, али ово је насиље које држава спроводи над појединцем без икакве заштите”, каже Николић.

Николић ће остати без 16 ари плаца на коме је око 200 тона репроматеријала, 400 метара квадратних под халама и инфраструктура која је изграђена још пре 50 година. Вештаци су раније проценили да цела имовина с трошковима пресељења кошта 54 милиона динара, а “Путеви Србије” су понудили 25 милиона динара, због чега је покренут судски спор.

Николић каже да му на тај начин држава гаси предузеће јер није обезбеђена ни нова локација.

Коментара: 0


#   Лесковац   Путеви Србије   ауто-пут   коридор 10   Зоран Николић   Мермер гранит
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима